Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

mske hoopt maar vreest

mske stapte de trap op, ze ging slapen. Slow kwam haar achterna en zei: “tuttefrut”.

Waarom zei Slow nu: “tuttefrut”? Noemt hij mske zo? Maar bah neen, Slow heeft wel een koosnaamke voor mske, maar dat is niet tuttefrut.

Waarom zei Slow dan: “tuttefrut”? Tja, dan kan je je eigenlijk afvragen waarom mske dat: “sjik”, werkwoord: “sjikken” noemt en niet kauwgom. Komt dat uit haar kinderjaren toen er een merk kauwgum bestond dat “Chiclets” heette en waar Broer zo gek op was. Het bestaat blijkbaar nog. Want daarvoor pruimden de mensen … op pruimtabak.

Wou Slow nog een kauwgom in de avonduren, zo net voor bed?

De verklaring is simpel, mske had een briefke voor de Colruyt geschreven en ze had Slow gevraagd: “weet jij nog iets?” Dat had hij niet.

Maar bij het naar bedde gaan wist hij nog iets! Tuttefrut!

Nu zit Slow niet constant te kauwen, hij neemt die enkel mee naar de evenementen en was een dik half jaar geleden nogal mopperig komen vertellen dat onze Colruyt zijn favoriete tuttefrut niet meer had.

Op een zonnige transferdag, die ze in een Nederlandse stad doorbrachten, stapten ze het plaatselijke Kruidvat binnen en wees Slow naar een rek en zei: “tuttefrut”.

En ja, daar had zijn favoriete kauwgum gestaan en in een reuzeverpakking dan nog wel. Hij is er een half jaar mee toegekomen. Maar ook aan reuzeverpakkingen komt eens een eind.

mske heeft hem gisteren in de Colruyt overhaald om die van het huismerk eens te proberen. Dikwijls vallen die producten mee.

Vandaar de titel.

Previous

De kaas niet van hun brood laten halen

Next

Stapels handdoeken

6 Comments

 1. Hmm..ben niet zo van de kauwgum..krijg er altijd maagpijn van.
  En anderen te zien ‘draaien’ vind ik ergerlijk hehe. Maar als je een vast merk hebt verander je daar niet zo snel van nee..dat spul kan zóveel verschillen in structuur en smaak..!

 2. ms

  Ik krijg er zenuwen van, van zelf te sjikken hé.

  En sommigen doen dat inderdaad echt opzichtig en ergerlijk.

  Slow die neemt enkel een tuttefrut als hij gaat fietsen en/of af en toe op de evenementen. Anders zou hij ook geen zes maanden met zo een verpakking toekomen, natuurlijk.

  Vraag is alleen, of ze die grote verpakkingen continu hebben, of dat dat een tijdelijke actie was.

 3. Och ja die CHICKLETS tuttefrut ! Vroeger kreeg je zo’n klein pakje als je getankt had ! GRATIS en voor niks. Lékkkerrr, jaren later ben ik overgestapt op stimmerol en ben zodoende die gele chikletekes vergeten, want écht vaak zie ik hem ook niet meer liggen in de winkelrekken. Morgen is kijken hier in ’t kruidvat , en wie weet,vind ik em weer …

  bedankt voor de tip .. !

 4. Zie de nu wel dat het lang geleden is dat ik die nog gezien heb ’t Is CHICLETS KLAVERKE , zonder K ertussen !!!! Ik ben al vergeten hoe hij heet …

 5. Oh..denk eigenlijk wel dat ze bij ’t Kruidvat die grote verpakkingen altijd wel hebben hoor..maar weet het ook niet zeker, want ik koop dat spul dus nooit. Maar m’n Vicksblue keelsnoepjes hadden ze ook in van die grote zakken daar.

 6. ms

  Oh maar Klaverke, die Chiclets zijn zijn merk niet hoor, dat was maar om aan te tonen dat een merknaam soms kan gebruikt worden als naamwoord of als werkwoord.

  Succes in elk geval met de zoektocht.

  @ mizzD: dus de Nederlandse Kruidvatwinkels eens bezoeken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén