Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ne mens

“Ne mens zou beter ’t nieuws niet meer lezen” zei mske vanmorgen redelijk grommelachtig. Ze was namelijk met haar verkeerde been uit bed gekomen, eigenlijk was ’t niet haar verkeerde been, maar haar verkeerde maag. En eigenlijk was ’t niet haar verkeerde maag, maar de juiste, maar die speelt weer op. “Van wat nu weer?” zei mske, en vervolgde “en toch krijgde gene cola light niet meer”.

Resultaat was een grommelachtig mske. En dan komen ze af met flutnieuws, vandaar bovenstaande conclusie.

Er was een tijd dat mske alle kranten verslond, dat is natuurlijk ook bij manier van spreken en wil zeggen dat ze de kranten van voor naar van achter las en van achter naar voor en dan nog eens naar de beelekes keek.

Toen ze zelfstandige werd verwaterde dat wat en zo kon het gebeuren dat ze Sabine en Laetitia terugvonden, zonder dat mske geweten had dat ze verdwenen waren. “Ik mag de wereld zo niet meer buitensluiten” zei mske en begon de internetgazetten te lezen.

Maar nu wordt het toch wel echt te gortig. Het nieuws is geen nieuws meer en die gazetten zijn roddelblaadjes geworden. Ze horen iets waaien en ’t staat in de gazet.

En de radio is al niet veel beter. In de hoofdpunten zeggen ze wat er gaat komen, dan komen ze zeggen wat er is, meestal nog opgefleurd met een kenner ter zake die nog eens hetzelfde zegt, om daarna een samenvatting te geven wat er geweest is.

Ne mens zou er leren van zagen!

Previous

Het buro moet leeg

Next

De pasvit

3 Comments

 1. hahaha,’t ids precies of ik hoor mijn man van zijn lat geven over dat pre nieuws,nieuws en after nieuws! “ja zo kunnen ze een hele avond” vullen zegt hij dan.” verdorie dat ze er eens aan beginnen ,al diene uitleg hebben we nieut nodig”
  Tja en dan gezwegen van het weerbericht.Dat herhalen ze zekers drie keer!!!
  En bepaalde nieuws items zijn nog erger dan de roddelblaadjes…
  En van dat bureau ,hahaha,ik herken mezelf !!!

 2. hihihi…
  Kaatje moet lachen.
  Een grommelend MS’ke moet grappig zijn om life mee te maken… Beetje zoals Kaatje met haar befaamde ochtendhumeur denk ik. Sommigen vinden dat ook grappig. Kaatje wat minder…

 3. Ja, we leven in een samenvattings-, herhalings-, hoofdpunten-, korte berichten- en eindeloze herhalingen van de vorige samenvattingen maatschappij.
  Soms heb ik veel goesting om al die media-apparaten buiten te kieperen, maar dan moet ik wel “the bold and the beautiful” of “Sarah” missen !!!! En maar rekken en rekken en rekken. Gelukkig kan ik wat nuttigers doen tijdens de “feuilletonnekes”. Zoals effekes een blogwandelingeske maken om te zien of iemand zichzelf al herhaald heeft, haha.
  Of, er is nog zoiets als het oude getrouwe boeklezen, de reuk als je een nieuw boek openslaagd, daar kan geen computer tegenop.

  ‘k Stop nu, of ik val in herhalingen…..

  Groeten

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén