Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Liever efkes het marktplein vermijden

Eerst wou ik nog iets schrijven over Amke en Ella maar mske had daarnet ineens schoon genoeg van het nieuws op de radio zodat ik nu eerst ga vertellen waarom mske ineens schoon genoeg had van het nieuws op de radio.

Het is eigenlijk triest dat kindermisbruik door die zogezegde heiligaards zo lang werd getolereerd, neen het is niet triest, het is schandalig. Maar het was wel algemeen geweten. Iedereen kende zo wel een verhaal. Zelfs op dit blog hebben we al verteld over die ene die zijn fikken, en de rest, niet thuis kon houden maar er wel nog promotie bij kreeg.

Maar nu is het hek van de dam. Nu het uitgebracht werd wordt het ganse zaakske uitgemolken. Dat ze het onderzoeken tot op het bot vinden we maar normaal. Maar al dat sensatiezuchtige er rond, moet dat nu echt?

Vanmorgen ook, mske komt uit bed, zet zich voor haar ochtendboterhammekes en Slow had de radio op gezet. Mr. Danneels heeft mea culpa geslagen. In het lang en het breed wordt daarover uitgeweid. We gaan nog altijd akkoord, het is hun job het nieuws te verslaan en de ene heeft al meer woorden nodig dan de andere om iets te zeggen en de ene heeft al meer uitleg nodig dan de andere om iets te verstaan. Maar na het nieuws van gisteravond op TV, de internetgazetten van vannacht en het nieuws van zeven van deze morgen hebben wij het wel degelijk begrepen. Dank U.

Stoppen ze daar? Neen, ze gaan er nog een tekeningske bijmaken. Ze gaan er de woordvoerder van Mr. Danneels bijhalen die eigenlijk niet meer en niet minder doet dan nog eens hetzelfde te vertellen. En dat gaat dan over iemand die -enkel- de verkeerde reactie heeft gehad.

Bovendien begint het er nu stilaan op te lijken of er aan de touwtjes getrokken wordt. Hoe moet ik nu uitleggen wat ik bedoel, liefst met weinig woorden en nog minder uitleg. Kort en bondig gezegd, het lijkt of er een dam is gebroken. Alle vuile viezigheid stroomt nu vrij de radio door en iedereen is ontzet en iedereen is verbolgen, maar ze/we wisten het toch? Niet op die grote schaal maar het was geweten dat het bestond.

Was de algemene wetenschap niet voldoende om te onderzoeken?  Moesten ze daar echt eerst een commissie voor in het leven roepen? Van dat met modder gooien, wordt daar één slachtoffer beter van?

Ze zouden beter terug de schandpaal invoeren. Daar kon je nog een straatje om lopen en ontwijken als je wou. Maar of je ’t nu wil of niet, op deze manier rammen ze het je gewoon door je strot!

Previous

Gevecht met een tijger

Next

Heb ik mij nu echt aan een zjat kaffee verbrand?

5 Comments

 1. Hé ik zat me gisteren avond al te ergeren aan de berichtgeving over die affaire en al de sensatie rond het mea culpa van Danneels .Maar nonden…hij heeft geen misbruik gedaan maar wel die pipo die zich verstopt in een klooster en tot nu toe zijn”tote” nog niet heeft opengedaan.
  Deze morgen liefst twee volle pagina’s over die affaire. Het wordt grotesk. Iedereen weet dat alles wat niet pluis was in die geestelijke gemeenschap in de doofpot werd gestopt! En als je teveel je mond roerde werd je geëxcommuniceerd.O dat was een schande.Ik weet nog dat een doodbrave man ,maar die niet hoog opliep met de kerk als instituut bij zijn overlijden op “ongewijde” grond ergens in een hoekje van het kerkhof werd begraven.Hijzelf zal het wel niet meer geweten hebben,maar zijn vrouw werd aan de schandpaal gezet door de dorpsgemeenschap. Ik was toen 12 jaar en het heeft van toen al mijn houding bepaald tegenover het instituut Kerk.Dat werd nog versterkt door de schoolstrijd in de jaren 50 en de kinderen die naar de gemeenteschool gingen( dat was een school dicht bij mijn huis)waren verdoemd. Er zou van ons niets terecht komen.Zo sprak de pastoor op de kansel!!En de mensen reageerden niet eens,zo’n schrik hadden ze van de pastoors.
  Neen voor mij was het toen helemaal afgelopen.Ik hoop dat de kerk nu eens niet meer zelf mag oordelen en veroordelen maar dat het door het gerecht wordt gedaan.Al heb ik daar ook mijn twijfels over als je leest hoe het onderzoek op het onderzoek gebeurt!!

 2. Mja…dat is met alles tegenwoordig hè…de pers staat overal met de neus bovenop en als er dan geen ander ( sensationeel interessanter) nieuws is, dan wordt het inderdaad uitgemolken tot de laatste druppel..de kranten en nieuwsbulletins moeten vol. En dan komt het ónze strot al uit..wat te denken inderdaad van al die slachtoffers…zullen die nu wéér door een mentale hel gaan? Denk het wel…en alweer wordt daar geen rekening mee gehouden. Bah.

 3. ms

  Het ligt natuurlijk niet gemakkelijk maar journalistiek, dat is toch deels onderzoeken met de nadruk op zoeken.

  Nu nemen ze gemakkelijkheidshalve aan wat hen voorgeschoteld wordt. En dan vraag ik me af of de pers zich hiermee niet in slaap laat doen. Het is al te gemakkelijk om een zondenbok te gebruiken en al de rest te negeren.

  Want wat gaat het uiteindelijke resultaat zijn ? De feiten zijn verjaard ? Voor de slachtoffers verjaren ze niet. Die kunnen nu, in het beste geval, met de verwerking ervan beginnen.

 4. Zulke dingen zouden gewoon niet mogen verjaren ! Als slachtoffer voel je je vaak, beschaamd,. Vaak ook wordt door de dader van in den beginne in je geramd, dat jij de schuldige bent van wat er is voorgevallen, dat men je niet zal geloven dat je je mond open doet tegenover een derde. Of nog erger , dat jij een uitverkorene bent, maar dat het wél geheim moet blijven of je gaat later letterlijk en figuurlijk door een hel ! Men zou jouw straffen …

  En jij, arm kind ,… jij geloofde, en vertrouwde, sluit je verder af… terwijl je stiller en stiller wordt…
  men ziet het niet, men weet het niet, men wil het niet weten … En als je groter wordt en beter weet …

  ach …

  dan verfoei je je hen in het diepste van je hart. …
  En telkens er nu over gesproken wordt … worstel je met je geloof in de mensen ,
  en sluit je verder af… terwijl je stiller en stiller wordt…

 5. ms

  In “Man bijt Hond” zijn ze net nog een stapke verder gegaan. Ze hebben een drietal “deskundigen” komen laten uitleggen hoe die mannen best hun excuses aanbieden om oprecht over te komen en het meeste kans op vergeving en zelfs te sympathie te krijgen.

  En gemeend dat dat dan is !

  Zoals zo een half spreekwoord zegt : “Als ge pardon zegt moogde iemand doodstampen”.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén