In een bevlieging, die een beetje laat volgde op het klein beetje omweg greep mske vrijdag voormiddag de telefoon en belde naar het gemeentebestuur van het aanpalende dorpke dat eigenlijk het stadsbestuur van de volgende stad is wegens fusie. En dat begon daar, na de nodige uitleg over het planneke van hier en vraag naar het planneke van daar, al goed met verkeerde dienst en ander nummer en nog zo wat. “We zullen daar eens op die toeristische dienst langs gaan” zei mske tegen de telefoon toen ze al had afgelegd.

Niet veel zin maar wel doorzettingsvermogen maakten dat ze toch terug de telefoon nam en het andere dorpke belde. Die zijn dan ook wel gefusioneerd maar niet met een stad en daar was de toeristische dienst, blijkbaar bestaande uit één personen, op vakantie en zodoende wou de dame aan de telefoon wel eens horen of ze niet kon helpen. En mske legde uit over het planneke van hier en vroeg naar het planneke van daar en ze moest ons adres op geven.

Gisteren maandag was dat planneke hier al. Amaai! Een gans planneke om er zowat de randjes af te lopen … want als ze dat ganse gebied nog moeten afstappen, zien we ze nooit meer terug.

Er zijn nog enkele dorpkes waar ze door moeten om van het ene van onze dorpkes naar het andere te komen. Misschien als mske nog eens goesting heeft -en dat is als ze geen goesting heeft om te werken- dat ze de telefoon pakt en nog eens de uitleg doet van het planneke van hier en vraagt naar het planneke van daar … of expliqueert over le petit plan d’ici en vraagt naar le petit plan de là, want enkele van die dorpkes zijn namelijk villagekes!