Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wee de slinkse

Ik had ooit een gewone gsm, omdat ik er enkel mee telefoneerde en sms’te. Meer had ik niet nodig. Tot die dag dat ik er ook foto’s wou mee nemen en men me dan maar overtuigde om een smartphone te kopen.

In den beginne gebruikte ik die ook enkel om te telefoneren en om te sms’en en voor foto’s natuurlijk. Ik wou helemaal niet met die telefoon als aangroei door het leven gaan.

Dat doe ik nog steeds niet, al ga ik wel op internet. Mooie foto’s neemt hij niet meer. Nadat hij eens de grond kuste op weg naar Schotland is de lens van het cameraatje bekrast. Ook staan er wel enkele applicaties op die ik handig vind of prettig om te gebruiken.

Mijn telefoonnummer heb ik lang aan niemand gegeven. Enkel familie en vrienden hadden dat, kennissen niet. Ook daar kwam verandering in.

Maar nooit heb ik dat nummer aan iemand gegeven om me maar even informatie door te geven of wat dan ook, want achteraf gaan ze dat nummer gebruiken om me lastig te vallen met publiciteit of weet ik veel welke nonsens. Dat had ik bij mijn vorig nummer ondervonden. En ook al omdat ik nog steeds helemaal niet met die telefoon als aangroei door het leven wil gaan. Voor zulke dingen hebben wij toch een vaste lijn zeker.

De week voor vorige week, op vrijdagnamiddag, tijdens een klein dutje, ging die telefoon. Ik werd opgebeld door een privé nummer. Dan neem ik natuurlijk niet op.

En het … Wat was het eigenlijk? Het was geen boosheid, het was geen ergernis, maar het zat me toch een beetje dwars. Ik begon al eens na te denken wie van mijn contacten het zou aandurven dat nummer door te geven. Maar ik riep mezelf tot de orde. Dat zou vast wel toeval geweest zijn. Ik vergat het voorval.

Nu vrijdag, tijdens een klein dutje, ging die telefoon. Ik werd opgebeld door een privé nummer. Ik nam niet op. Een minuut later belde die telefoon terug. Ik werd weer opgebeld door een privé nummer. En ik vroeg me niet af wie van mijn contacten het zou aandurven dat nummer door te geven. Ik vroeg me wel af hoe ik kon voorkomen dat mijn sporadische dutjes gestoord werden.

Ik heb het opgelost. Mijn standaard beltoon is vervangen door een geluidloze stilte. De echte beltoon zit bij elk van mijn contactpersonen ingesteld. Als de telefoon nu rinkelt is het zeker en vast iemand die in de lijst staat.

Andere pogingen om me te bellen kan ik later wel eens bekijken bij de gemiste oproepen.

Previous

Gezocht!

Next

Little Joe

12 Comments

 1. Goed idee

 2. Dat is de beste oplossing. Zelf heb ik alleen een oude gsm, daar zitten maar 4 beltonen op☻

  • ms

   Dat nummer van mijn oude gsm had ik aan mijn bank gegeven maar er bij gezegd dat ze op de vaste lijn moesten bellen. Deden ze dat? Neen! Ze belden er op los om me allerlei aan te bieden.

   Nu ja, dit nummer hebben ze niet.

   Ik heb dus twee beltonen in gebruik: de complete stille en de andere.

 3. Mooi opgelost.

  Zonnige groet,

 4. Bij een aantal providers kan je anonieme bellers gewoon blokkeren.

  • ms

   Wij hebben dat voor de vaste lijn bij Proximus. Ik zou hen kunnen bellen voor de mobiele telefoons ook, maar ik vind dit beter. Geen gedoe met aanpassingen van abonnement, alles stil en ik heb nu zelfs de mogelijkheid om diegenen, die me wel mogen bellen, maar niet ’s nachts, ook stil te zetten.

   • Ja zeker! Mijn smartphone ligt ’s nachts gewoon beneden. Die hoor ik sowieso niet. Die wil ik ’s nachts ook niet horen!

    • ms

     Ik kan niet slapen als die niet in de buurt ligt. Dat komt door een voorval van lang geleden.

     Ik voelde me toen helemaal niet veilig en dat is nu een gewoonte geworden.

 5. Ik wist niet eens dat zoiets kon…

  • ms

   Ik heb die stilte wel zelf moeten zoeken en opslaan want bij Nokia staat die er niet standaard tussen. Blijkbaar bij de andere systemen wel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén