Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Magic Moments

We zijn tegen publiciteit maar er is dat publiciteitsspotje van Soupline Magic Moments dat oudere Magic Moments oproept.

Zoneke was 15 maanden en omdat met zo een klein manneke op hotel gaan, wat tegen de principes was, boekten Ex en mske maar een verblijf op de boerderij, in Oostenrijk. Ze reden met de nachttrein en verbleven op een boerderij waar een zevental kamers ter beschikking stonden voor gasten.

Gedurende de dag maakten ze wandelingen en zat Zoneke, tijdens het stappen, in een kinderrugzak. Bij één van die wandeltochten werd de Magic Moments foto gemaakt.

Op een vroege vooravond kwamen ze in het dorpke aan en gingen er wat drinken. Twee meisjes van een jaar of 18 waren uitermate vertederd door Zoneke en lokten hem met een stukje chocolade. Ze vonden het lief hoe hij “dank u” zei. Dat kan men zich nu haast niet meer voorstellen, maar in die tijd …

’s Avonds liepen ze door de weide naar het dorpke om in het plaatselijk restaurant wat te eten.

Nog later, als Zoneke sliep, gingen ze in de gezellige keuken bij de boer en de boerin zitten en dronken zelfgemaakte schnapps, waarvan ze het recept niet kregen en babbelden er lustig op los. Frans, Duits, Vlaams, alles door mekaar. Enkel de Nederlanders kwamen niet.

Op een avond dreigde een onweer en het dak van de nieuwbouw van de zoon lag nog niet dicht en alle mannen, die in de boerderij verbleven, zijn dat dak gaan helpen toeleggen. Enkel de …

Die avond was iedereen blij dat ze enkel de trap op moesten om te gaan slapen. De boerin had een gans maal voorzien en de schnapps had rijkelijk gevloeid. Een Breugheliaans feest op zijn Oostenrijks.

Terug thuis deed mske de films binnen om te ontwikkelen. Toen ze de foto’s bekwam stonden er onbekende kinderen op een onbekend balkon op de foto’s van de tweede film. “Dit zijn niet onze foto’s” zei mske en gaf ze terug, in de hoop dat hun foto’s ook nog zouden opduiken, maar dat was ijdele hoop.

Veronderstellen dat er ene van bij Soupline Magic Moments, meer dan dertig jaar geleden, op een balkon stond en de foto’s van Zoneke tussen de bloemekes, de bijkes en de koeikes heeft gezien, dat vinden we echter wat ver gezocht.

Zoneke wil, net als mske, niet met een foto op het internet, maar met deze foto kon hij zich verzoenen. Diegene die hem hierop herkent …

Previous

De stok in het hoenderhok

Next

Joepie de poepie!

2 Comments

  1. Ha.. is da uw Zoneke.. die ken ik maar al te goed.. da is die van daar.. van naast die éne en die winkelt altijd in die winkel.. jaja.. als da geen toeval is.. is da uw Zoneke.. de wereld is toch klein..

  2. hey mske ,reisverhalen lezen is aanstekelijk zie ik! Je hebt er nu ook eentje geschreven. Jaja ’t is wel van lang geleden maar ’t is toch een reisverhaal en dan nog met een dramatisch einde: de foto’s zijn zoek. Daar zou je toch de krul van krijgen !Gelukkig was zoneke niet zoek!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén