Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Eddy

De laatste tijd lijkt het er op dat wij overal Eddy tegen komen. Niet dat we het over een bepaalde persoon hebben maar wel de naam. Het is nu eenmaal zo dat de keuze van voornamen wel tijdsgebonden is. Dat was in elk geval vroeger zo. Knullekes van mske’s generatie die iets ouder waren heetten dan William of Willy terwijl diegenen die dan iets jonger waren Luc en Marc en Paul en Hugo moesten heten. Eddy was er ook bij.

En nu ineens duiken al die Eddy’s blijkbaar te samen op.

Vorige zaterdag gingen Slow en mske ergens iets drinken. Er liep een man met een zonderling t-shirt. Toen mske haar mening over het t-shirt uitsprak, keek Slow keek naar de man en zei: “dat is Eddy!” Daarna zat hij efkes in overpeinzingen verzonken omdat hij even diep moest gaan graven in herinneringen want, zoals hij aan mske vertelde, was deze Eddy iemand uit zijn kindertijd, toen hij een jaar of tien geweest was. Ze hadden elkaar nog eens ontmoet zo een vijftiental jaren geleden.

Hij sprak de man aan en vroeg … en jawel, het was hem. Eddy zette zich bij hen, trakteerde en ze begonnen herinneringen op te halen aan vroeger. En toen gingen ze informeren hoe het hen respectievelijk en ook de andere kinderen uit de straat was vergaan. Een ervan kwam veel in het cafeetje op het plein en een ander speelde in een groepke dat zijn thuisbasis had in het cafeetje op gindse hoek en jawel hoor, een ander baatte zelf een café uit en … wel, blijkbaar hadden die allemaal op één of andere manier iets met een café te maken.

“Plezante man, die Eddy” zei mske later “en hij kent wel veel cafeetjes uit de omgeving”. “Volgens mij” zei Slow “kent Eddy gewoon àlle cafeetjes”.

Previous

Impliciete boodschap

Next

Het is de schuld van Amerikanen!

6 Comments

 1. hé dat is toch leuk om mensen van héél vroeger terug te zien en samen herinneringen op te kunnen halen.Of ze nu Eddy of een andere knullige naam hebben doet er dan niet toe.
  In feite komen die “ouderwetse” namen weer terug .Dus als je dan toevallig Nathalie noemt (en ze zeiden vroeger “natje”tegen je ) dan ben je weer in de mode.En dan al die Emma’s( ook een kleindochter noemt zo) daar zeiden ze vroeger “ééma ” tegen .Vreselijk vond ik dat.
  Ik heb mijn kinderen héél korte namen gegeven die kunnen ze niet verkorten.Maar tegen Serge zei de hollandse familie toch “sjerche”. En dan met dathollands accent ,om kippenvel van te krijgen Mijn broer noemde Hugo en de familie zei “jojo” tegen hem .MIjn moeder werd dan razend . Mijn vader vond er niet beter op om tegen mij Magdalena te zeggen ,dan ontplofte ik.
  ja dan zeggen ze wel eens “what’s in a name” Héél veel vind ik ,maar spreek hem dan tenminste juist en netjes uit! dit gezegd zijnde dank ik je nogmaals voor je kaartje!Heel fijngevoelig van je!Ben er al over hoor.

 2. nog iets: ‘k zal een kliekje champieter over houden voor je! Ik zat deze middag al aan de wijn ,holahi ,holaho, samen met Serge ( die komt de dinsdag altijd middageten bij ons)

 3. ms

  Aha ! Maar ik vind Eddy geen knullige naam, het is gewoon een samenloop van omstandigheden dat wij nu net met al die Eddy’s tegelijk te maken krijgen.

 4. sorry ,maar ik vind het knullig omdat ik zo’n knullige Eddy ken!En omdat er op dat moment zoveel Eddy’s waren dat je altijd de familienaam er bij moest zeggen! Dat is helemaal niet leuk voor die Eddy’s, precies of ze geen eigen persoonlijkheid hebben.

 5. Ik ken ook een Eddie (maar dan met ie geschreven). Een beetje een “raren” naar het schijnt, vloekt hele dagen tegen zijn haag, heeft (fictief) boel met zijn facteur en over zijn muzieksmaak / kunsten in het algemeen zijn de buren, zijn familie en vriendenkring het roerend eens: kompleet geschift! Behalve zijn buurmeisje van zestien die hem een toffe péé vindt, al was het maar om zijn cd’s te kunnen uitlenen. Als Eddie (met ie) bij familie-bijeenkomsten een cd durft opleggen is dit het sein om allen naar huis te spurten. Het valt hem ook altijd op dat bij gangsterfilms uit de jaren 40-50 de grootste schurk steeds Eddie (met ie!) heet, de ploert die altijd de vuilste karweitjes mag uitvoeren. Hij heeft een buurman die Ronny heet, een neef Danny, een nicht Conny, twee schoonzussen Nancy en Katty, een collega die Freddy…

 6. ms

  Wel euhm, ik had die Eddie (met ie!) er bij geteld bij al die Eddy’s (met Y en/of ie).

  Dat van die haag en die facteur en de Ronny, dat wist ik al, al de rest niet, al weet ik dan weer wel dat Eddie (met ie!) een haat/liefdeverhouding heeft met 00-TUC.

  😆

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén