Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Derde keer, goeie en laatste keer?

Het stoorde me al heel lang tot ik het op een zekere keer op het blog gooide. Ik had het toen over hen die de strijd verloren en ik schreef het omdat ik het echt zo een scheef getrokken en verkeerd gebruikte uitdrukking vond.

Ik vond het net lijken of ze de mensen de schuld van hun dood in de schoenen schoven. Ze hadden niet hard genoeg gevochten.

Een paar jaar later las ik over een onderzoek waarin werd beweerd dat oorlogstaal in verband met kanker nu niet de beste motivering is en ik dacht: “Ziedet wel“.

En eindelijk, eindelijk is er iemand van hier, die wat meer belang heeft dan ik, die er werk van maakt.

Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, zegt namelijk: “Stop met te zeggen dat je moet vechten tegen kanker1“.

Zou het nu doordringen? Zou het nu ophouden?

____________________
VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/10/19/nieuwsblad-hoofdredacteur-liesbeth-van-impe-stop-met-te-zeggen/

Previous

Gestoken

Next

Bewerkte voeding

13 Comments

 1. marieclaire

  Hulde voor Liesbeth Van Impe. Het stond ook in mijn .Nederlandse krant.

 2. Eindelijk! Het stoorde mij ook al de hele tijd. Alsof mijn liefste vader geen moedig man was, alsof hij een kans had… Hij had zo graag nog geleefd maar helaas. Op 63 was het gedaan na een snelle, alles verwoestende kanker.

 3. Instemmende groet,

 4. Ook ik heb een hekel aan die uitdrukking, net alsof je er iets tegen kunt ondernemen, Zelf heb ik geluk dat ik een soort kanker heb waarmee je soms nog lang door kunt gaan. Ik leef nu al jaren lang met non hodgkin en iemand die hetzelfde had is na twee jaar al overleden en ik ben er nog steeds en ben ook van plan om nog een behoorlijke tijd hier te blijven.

 5. Helemaal mee eens. Je wil niet weten hoe vaak ik het heb moeten horen: ‘blijven vechten hé …’. Waarop ik telkens antwoordde dat ik alleen maar kon ondergaan en hopen dat de dokters zouden vechten en mij een behandeling zouden geven die effectief was. Maar mensen zijn hardleers en blijven dat zeggen.
  Hulde aan Liesbeth Van Impe.

 6. daar sluit ik me graag bij aan

 7. Het is allesbehalve een strijd. Men kan alleen maar hopen dat de medicijnen hun werk doen en die rotziekte uit je lijf jagen.

 8. Leve Liesbeth van Impe.
  Ik erger me er al zo lang aan.
  Staat er op een overlijdensbericht: ‘Deze strijd kon zij niet winnen…’ Dat is toch idioot.😑

 9. elsjeveth

  Daar heb je een heel goed punt aangesneden. Zo erg als je mensen hoort zeggen, het ontbrak haar /hem aan vechtlust. Net alsof er iets te vechten valt…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén