Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een naaimachine die je laat stikken is een stikmasjien

Volgens de overlevering zei mske in vroegere tijden altijd stikmasjien en werd haar telkens voorgehouden dat dat een naaimachine is. De bedoeling is dus dat je gaat stikken op een naaimachine.  Maar wat als je naaimachine je laat stikken en je niet kan stikken?

De laatste keer dat mske met haar naaimachine bezig was geweest, was de lamp gesprongen. En nu was er toch het een en ander dat tussenkomst van een naaimachine vereiste.

Allemaal zwart! Zwarte draad op zwarte stof en dat in winterse dagen zodat het ’s avonds al vroeg donker wordt. Dat is niet simpel zonder lamp.

mske wou dus een lampeke kopen maar dat moest besteld worden. Nadat de levering eerst voor vrijdag, daarna voor dinsdag was geweest, kreeg ze woensdag telefoon dat het lampje er was en besloot ze er op zaterdag om te gaan zodat ze vandaag aan de slag kon.

Allemaal tiretten, korte tiretten, lange tiretten, broektiretten, fraktiretten, afin kort gezegd, het was tirettendag.

Previous

Zap

Next

Alessandra en de eeuwige jeugd

3 Comments

 1. onbegrijpelijke

  Hey,
  och, om zot van te worden die tiretten. Ikke en naaien dat gaat zowizo al niet samen. Maar tiretten al helemaal niet. Het is net of ze doen express slechte tiretten in de jassen de laatste jaren hé.

  onbegrijpelijke

 2. oei,ik heb medelijden met je ! Das een heel werkje om tiretten in te naaien. Ik ben geen echte naaister en als de kinderen dn afkomen om ergens een tirette te vervangen in de kleinkinderen hun broek of jasje dan krijg ik al de bibber “gaat het lukken of gaat het niet lukken”. Ga ik dat recht kunnen stikken en ga ik niet te dicht bij de tirette zelf stikken…Pppfff allemaal gedachten die je het zweet op je voorhoofd zetten ,vóór je eraan begint.Allé succes ermee

 3. TITEL: onafscheidelijk
  ‘naaien’ en ritsen zijn deugdzaam met elkaar verbonden.
  koenie kiplekker,husqvarna, groet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén