Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De beslissing

De beslissing werd een jaar geleden genomen, op de 24ste mei 2010. Toen beslisten Slow en mske dat ze de auto zouden wegdoen en er geen andere meer in huis halen.

Ze hebben het zich nog geen dag beklaagd, al lijkt het wel of niemand op de ganse wereld dat gelooft. Er zijn hen al auto’s aangeboden geweest, er werd al verondersteld dat ze wel terug een auto zouden nemen als ze met de lotto moesten winnen. Of hoe de kronkels in de mensen hun hoofd toch werken. Je ziet ze denken: “ze hebben geen auto? Ze kunnen het zich niet permitteren”.

Slow en mske zien dat anders. Ze zijn blij dat ze het zich kunnen permitteren om geen auto te hebben. Zelfs als ze met de lotto zouden winnen. Nog méér als ze met de lotto moesten winnen.

Als dat ooit zou gebeuren kopen ze misschien wel een paard met een tilbury of een kerkbrik voor in de winter als het ondoenbaar is om met de fiets naar ’t station of de Colruyt te rijden. Oeps! Daar is geen paardenstalling en hier thuis is geen wei.

Gewoon verder doen zoals ze bezig zijn zeker. Daarvoor hoeven ze dan nog niet eens met de lotto te winnen.

Previous

Een uitspraak uit de duizend

Next

Daar heb je de koekoek

12 Comments

 1. wat goed! nee, echt, blij dat je overal kan geraken zonder auto
  zelf heb ik geen auto, m’n ouders wel
  een paar jaar geleden durfden ze ook al eens denken van hem weg te doen , maar nu mijn moeder niet zo goed meer kan stappen is het echt wel de redding voor haar om ergens te geraken en om er eens uit te zijn, een autotoertje in de streek, familie bezoeken die moeilijk te bereiken zijn via openbaar vervoer, enz…
  Maar ik ben ook voorstander om het zonder auto te redden als het doenbaar is fysiek

  doe zo voort!

 2. ms

  Tja, voor mensen met kinderen en oudere mensen is het onbegonnen werk. Ik heb ook nog tegen niemand gezegd dat ze hun auto moeten wegdoen, dat moet ieder voor zich uitmaken.

  Maar ik vind dat wij dat dan ook voor onszelf mogen uitmaken zonder al die denigrerende opmerkingen en blikken en de – misschien goedbedoelde maar beledigende – aanbiedingen.

 3. Dat is het precies…een ieder zou dat voor zichzelf uit moeten kunnen maken zonder dat anderen daar een oordeel over (denken te moeten) vellen!
  Als ik zonder auto kon deed ik ‘m ook weg…zo’n ding kost nog handenvol geld als ie gewoon maar nutteloos voor de deur staat.
  Het is eigenlijk zoiets als met vlees eten of niet..daar moet ook iedereen zich mee bemoeien en je voelt je bijna schuldig als je het gewoon lekker vindt. Het verschil is dat je gek genoeg dáárbij als meerderheid scheef wordt aangekeken..er zijn nog altijd meer vleeseters dan vegetariërs nietwaar. In geval van wel of geen auto wordt de minderheid die geen auto wil scheef aangekeken…waar komt zoiets toch door hè??? Rare wereld.

 4. ms

  Yep! Dat is nog zoiets waarvan velen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en op die manier er van uit gaan dat ze recht van spreken hebben over de eetgewoontes van een ander.

  Rare wereld, zoals je zegt … of beter? Rare mensen.

 5. Weet je nu wat? Vroeger hé, kwam Slow hier zo af en toe eens reageren op dit blog. Onder een andere naam dan Slow wel te verstaan. Nu wil die dat niet meer, maar hij reageert wél mondeling hé.

  En nu zit die hier iets te zeggen dat wel pas geeft, vinnek. Niet dat hij anders niks zegt dat pas geeft, maar dat doetterniettoe.

  Nu zei hij deze middag dat veel mensen de auto eigenlijk zien als een statussymbool en ja, als je er dan genen hebt … dan heb je ook gene status.

  Waarop mske zich de bedenking maakte dat dat waar is. Veel mensen zien de auto inderdaad als een statussymbool en niet als een gebruiksvoorwerp.

  En als Slow niet zelf zijn parolleke komt doen, zal ik hem eens een profieleke en een gravatar gaan aanmaken sé!

  Nondidjova!

 6. …en als je de lotto wint kan je samen met paard en koets toch een wei en een eigen parkeerplaats bij de Colruyt erbij aanschaffen zeker ! Als dàt geen statussymbool is !

 7. ms

  Het station kopen is ook nog een optie (binnen enkele jaren wordt er toch een nieuw gebouwd).

 8. Ha ja!..dát is het natuurlijk ook…en wat een status heb je hè, met zo’n karretje voor de deur!
  Hier heb je dat trouwens ook met koophuizen…als je huurt zoals ik, wordt er ook een beetje op je neergekeken..dat slaat ook nergens op natuurlijk. Huren kost soms meer dan kopen. Niet míjn huur overigens..da’s het voordeel van zo’n grote renovatie als die van ons 20 jaar geleden waarbij we dus tijdelijk in een wisselwoning zijn gegaan ipv weg te verhuizen…middels jaarlijkse procentjes wordt die huurprijs nog steeds opgetrokken naar het niveau dat mensen betalen als ze hier nieuw komen wonen…maar dat gaat maar zooo langzaam hahahahaha! Ik huur gewoon lekker hoor voor een schijntje…status hebben we tóch al niet!!! woehahahahaaa!

 9. ms

  Als je dat maar weet! Wij hebben dat oude huis hier gekocht omdat de huren overal veel te hoog waren.

  Status? Dat is iets dat eigenlijk enkel maar tussen hun hersenkronkels zweeft want status? Daar word je niet mee geboren.

 10. bea

  Voor mij is een auto zeker geen statussymbool maar iets wat ik echt nodig heb, ik kan niet zonder. Maar zij die wel zonder kunnen: chapeau! En degene die neerkijken op mensen die (bewust) geen auto hebben…van velen zou ik hun schulden niet willen die hun statussymbool hen bezorgd heeft

 11. Iedereen moet voor zijn eigen deur vegen ,vind ik ,en je moet niet kijken hoe die van naast je deur vegen. Mens heb ik een hekel aan mensen die altijd en overal en op iedereen commentaar hebben.Wat kan mij het schelen of buur twee auto’s heeft en drie fietsen en of die allemaal van een duur merk zijn .
  Wij hadden elk onze auto en dat was om praktische redenen.Er was hier vlakbij geen openbaar vervoer .Het werk was ookniet vlakbij en breng dan maar drie kleine kinderne naar school.

 12. en floep de tekst vloog weg:

  Maar sedert we beiden niet meer werken deden we de twee auto’s weg (waren al van respectabele leeftijd) ,kochten één nieuwe en zoveel als mogelijk wordt nu het openbaar vervoer gebruikt en mijn fiets. Ik vind het zelfs héél leuk met het openbaar vervoer.Je komt dan nog eens “leuke” dingen tegen ,hahaha!
  En zij die een auto een status toedichten vind ik kinderachtig , maar ja het gebeurt en zeker door vrouwen die met een 4×4 rondrijden om hun kinderen naar school te brengen en af te halen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén