Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Mexicaanse bisjkes

Normaal gezien houden we er niet van te schrijven over dingen die al overbeschreven werden maar na een chatsessie met Marc Van Ranst publiceerde Het Nieuwsblad de tien opmerkelijkste vragen daaruit.

We gaan die man niet tegenspreken maar we krijgen een beetje een wrang gevoel als we dat stukske over “vaker handen wassen” lezen. Is dat nu een manier om de schuld in ons eigen schoenen te schuiven als we die Mexicaanse op bezoek krijgen? Of worden we dan bezien als vuileriken die hun handen niet wassen?

Ergens deze week lazen we nog zo een artikel waarin stond dat bedrijven ook zulke maatregelen namen.

 • Meer handen wassen
 • Geen hand meer geven
 • Druktoetsen bedienen met je kneukels
 • Deuren openen met je elleboog

En op TV hadden ze het over je hand voor je mond houden bij het hoesten.  Zijn dat, behalve het ellebogen- en kneukelwerk, geen normale handelingen?

Warempel, geen hand meer geven is ook al niet al te beleefd, maar dat is volgens ons al voorbijgestreefd aangezien er mensen zijn die het al een probleem vinden om elke morgen een goeie morgen te wensen aan hun collega’s.

Wij wensen dus iedere passant een goeie morgen, of beter een goeie dag, want het blijft geen morgen, een hand zouden we ook nog geven behalve als je bijna in je hoest blijft en het zweet van de koorts op je voorhoofd staat.

Previous

Het kindje dat met haar rug kan kijken

Next

Beschermd: Voorvalleke van lang geleden

10 Comments

 1. han

  toen we nog een draaischijftelefoontoestel hadden werden die al vaak met een pen of potlood bediend, het resultaat was dat er mooie inktstrepen over de cijfertjes liepen en als je dan tóch eens met je vingers een nummer koos kreeg je een blauwe vingertop.

  over die mexicaanse: in nederland, want ik ken de belgische cijfers niet zo, zijn 120 besmettingen, er zijn 69 mensen daadwerkelijk ziek…

  de eerste de beste SOA in een badplaats als Salou verspreidt zich sneller..

 2. han

  beleefd blijven zonder handen geven: koop een hoed, en neem die voor iedereen even af. je hand is dan bezig en kan dus niet geschud worden, terwijl je toch héél beleefd bent..

 3. ms

  Die regel met die hoed ? Die gaat niet op voor vrouwen.

  In België ging het aantal zieken traag de hoogte in, maar nu las ik vanmorgen dat ze het niet meer konden bijhouden. Tja, er waren er met Mexicaanse griep op Rock Werchter ook en daar konden ze hun handen niet zo vaak wassen.

 4. olive

  ja wij zitten bovendien de komende 4daagse-week ook in de ‘gevarenzone’!

  http://www.4daagse.nl/index.php/nl/component/content/article/265-persbericht2009015a-bescherming.html

 5. ms

  Oooow ! Als ik jullie was zou ik die vier dagen de ganse dag aan mijne poembak mijn handen staan wassen.

 6. han

  het gaat er niet om dat je zelf je handen wast, het gaat er om dat alle anderen hun handen wassen..

 7. En voila weer bijgelezen, gelukkig kunnen we mekaar niet besmetten via de pc

 8. han

  oh ja, dan nog dit: het heet de vierdaagse vanwege de wandelmarsen die vier dagen duren. het feest eromheen begint vandaag en houdt volgende week zaterdag weer op. 24/7 is het mogelijk dóór te feesten hoewel het in de kleine uurtjes wel iets rustiger is op straat. doorgaans komen de naar huis gaande feestgangers de eerste wandelaars tegen om een uurtje of vijf in de ochtend.
  treinen naar omliggende plaatsen rijden ook 24 uur per dag.. de totale omzet wordt geschat op 32 miljoen euro.. nogal een feestje dus.

 9. ze zouden beter er over zwijgen straks wordt iedereen nog hysterisch,als iemand in de winkel een niesbui krijgt..
  het zijn weer truuken van de farma industrie om iedereen massaal anti-grieppillen te laten kopen,en bij het minste kuchje naar de huisarts te gaan,want die sukkels verdienen de laatste tijd zo weinig!
  is het nu mexicaanse of braziliaanse griep,die al een verminderde weerstand heeft zoals cronish zieken ,zijn zowieso al een risicogroep,en moeten altijd oppassen,dus mijden we best alles waar een massamensen zijn,maar als toevallig die ene besmette pipo naast je staat bij de bakker ,tja …..dat is dan pech hé…..
  tot nu toe griepvrije grtjs….

 10. han

  Q-koorts.. die je ‘gewoon’ hier van geiten en schapen kunt krijgen.. dat hebben 10 keer zoveel mensen als dat er zijn met die mexicaanse.. maar dáár hoor je ze niet over.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén