Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bericht aan onze huurders

Aan de familie Merel: we zijn hoogst opgezet met jullie aanwezigheid daar jullie ons dan ook met jullie ochtendlied verblijden. Maar is het nu echt teveel gevraagd om te stoppen met in die bloemenbak te dabben. Volgens horen zeggen op het internet zijn jullie natuurlijke vijanden van de slakken. Wel doe dat dan en stop met puttekes maken. Het is zo hemeltergend iedere morgen dat gritselke te moeten uithalen om de puttekes te dichten. Anderzijds toch bedankt dat jullie die bak niet als openbaar toilet gebruiken en dat kleine accidentekes beperkt gebleven zijn tot één.

Aan de familie Slak: wij hoeven jullie niet. Dat is niet huren dat jullie doen, dat is kraken en dat is bij wet verboden. We hebben de nodige maatregelen getroffen, dus kom niet klagen achteraf.

Aan de familie Kwetter: wonen jullie hier nu nog of niet? Indien niet zouden we graag weten waarom niet. De residenties te verouderd? Willen we tegen volgend jaar kunstnesten gaan kopen met een mooi afdakske er boven en een mooi kakplankske er onder? Zeg dat dan ineens in plaats van daar op de draad te zitten kwieten omdat wij op ons koerke zitten.

Aan de familie Hommel: hoe geschrokken we ook waren toen we jullie ontdekten, zoveel temeer plezier beleven we aan jullie aanwezigheid. Het gonst daar van de bedrijvigheid en zo af en toe zien we jullie ook wel de bloemekes bezoeken. Dat is goed, dat helpt beslist bij de bestuiving zodat we er misschien wel zaad kunnen van nemen. Toch één vraagske … dat gegons en gezoem daarnet daar onder de grond, wil dat zeggen dat jullie fiësta hielden? Een t-dansant omdat het vrijdag was? Of brommen jullie zo gewoon wat tegen mekaar op omdat er toch niks op de televisie is?

Aan de eenzame schone slaper: het is tijd om wakker te worden. Jawel, want je spitsbroeder of -zuster is al ontwaakt. Gisteren zat hij of zij als vlinder op de deur en ja hoor, de pop lag er maar leegskes bij. Alleen jij sliep nog. Dat mske, nadat ze jullie vond bij het ontgroenen van het koerke, in een schaaltje tussen twee lagen onkruid een logement geïmiteerd had wil niet zeggen dat je je ganse zomer mag verslapen. Ze heeft dat schaaltje nodig.

Previous

Ze zijn gewoon kieskeurig

Next

Gewoon maar …

3 Comments

  1. Han

    Slakken kraken niet, het zijn huizenbezitters.

  2. Het lijkt daar bij jullie wel een dierentuin!!

  3. ms

    @ Han : de onze niet. Dat zijn naaktslakken.

    @ Magda : dat huist hier allemaal binnen ons territorium en ons luchtruim. Eéns daar buiten zit er nog veel meer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén