Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De haan van ons dorp

Telkens Slow en mske met de fiets vertrekken kijkt mske even naar de kerktoren om te zien uit welke richting de wind komt.

Maar dat wil niet veel zeggen want eens onderweg hebben ze hier op de berg altijd de wind op kop maar als ze dan links afslaan ook en als ze dan rechts afslaan ook en als ze dan weer rechts afslaan ook. Zo gaat dat overal onderweg. Slow zegt dat de wind kijkt waar ze naartoe gaan en dan draait.

Daar lacht mske dan wat mee, maar deze week was het wel straf hoor, want toen ze thuis kwamen had dat kieken van een haan zich toch een kwartdraai gedraaid zeker!

Gisteren las mske dat het weer in het weekend er niet bepaald gunstig uit ziet en ze vroeg Slow om dat eens op te zoeken. Slow las voor:

16°, bewolkt met hier en daar kans op een bui, wind draait in alle richtingen en volgt ms en Slow.

Zou dat daar nu écht gestaan hebben?

Previous

Dat smaakt naar meer

Next

Het kind en de berg

1 Comment

  1. gettie

    Natuurlijk stond er dat bij, heb het ook gelezen en dacht bij mezelf dat ik in die coté niet moet gaan fietsen in het week-end.
    Ja, en die torenhaan zal wel last hebben van ouderdom en het noorden kwijt zijn en dus gooit hij afwisselend zijn gat of kop af en toe in de wind vermoed ik , hahiha.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén