Vorige vrijdag hadden ze hier, voor de verandering nog eens, om zes uur ’s ochtends met veel kabaal en gerammel weeral een bord met “omleiding” komen neerpoten en daarnaast nog een bord met een manneke dat staat te schuppen.

Blijkbaar was die opstelling nog niet groot genoeg want nog voor Slow op zaterdag uit bed was en dat betekent toch vóór zeven uur, leek het er op of ze hier op straat een GPS met een luidspreker hadden geplaatst. “Naar rechts” riep die. En “pas op pas op pas op” brulde die.

Er was hier, zo bleek bij het opstaan, een omloop voor wielertoeristen klaar gemaakt en die moesten dan normaal de straat in, waar ze door dat bord niet in mochten, zodat ze dan maar rechtdoor moesten rijden. En “ieperdepieperdepiep” deed dat als er zo een groep toch de straat in draaide. En sakkeren dat die deden als ze ginderachter op de werf van de Fluxys merkten dat ze tóch niet doorkonden. Dat ging maar door en door en zelfs tussen Slow en mskes ochtendboterham brulde en tierde en riep dat door mekaar.

Slow en mske hebben rustiger oorden opgezocht en toen ze een paar uurkes later thuis kwamen had er ene die wegmarkeringen komen uitgommen, maar dan was het eigenlijk al niet meer nodig want die mannen waren naar huis. Moeder had viskes gebakken.