Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zoude nu ni?

Nu staat er toch een verbena tussen de tagetes zeker!

En er komt nú nog een tagete in een andere verbenapot. Wat heeft één van die of hebben die beide venten ons verkocht? Verbenas met tageteszaad in sluimertoestand?

Previous

Iets over bibberatie en aanverwanten

Next

De kauga’s

6 Comments

 1. Hahahaaa…toch een verrassing hè..wie weet wat er allemaal nog meer uit gaat komen? Hopelijk voor jou een fuchsia!

 2. ms

  Fuchsiakes zouden wel mogen, maar ik vrees dat het bij saboterende stinkers gaat blijven.

 3. Ik vind die plantjes, die wij overigens afrikaantjes noemen (gooh nou weet ik eigenlijk niet eens of dat ooit discrimerend bedoeld was?!!) eigenlijk wel lekker ruiken! en verbena’s…die ruik ik helemaal niet..is dat een speciale soort? Had hier wel eens hardroze verbenaatjes in de voortuin en die hebben het geloof ik drie winters overleefd…dat plantje bleef maar weer terugkomen in het voorjaar! Afrikaantjes doen dat in ieder geval niet…die halen bij mij nooit een hele zomer…worden altijd opgevreten!

 4. ms

  Ik vind die geur van die bloemen ronduit verschrikkelijk. Ze zijn wel mooi en zo maar als ik daar wat aan heb gedaan dan moet ik echt wel eerst en vooral mijn handen wassen. Zoals gezegd : “yuk”.

  De verbenas die ik heb zijn hangverbenas en ik heb daar vijf kleuren in en blijkbaar hangt die geur af van de kleur. Raar maar waar. De beige rozige die geuren erg door en de mauvekes die geuren heel zacht. De lichtemauve en de twee soorten rode die geuren helemaal niet.

  Nog een voordeel, de kolibrievlinders die hier dagelijks komen, zijn er gek op. Die stinkerkes ? Daar zitten geen vliegende insecten rond hoor.

 5. Oooh leuk…zijn er kolibrivlinders daar bij jou? Die zag ik voor het eerst tijdens onze meivakantie in zuid-Frankrijk en wist niet wat het was!
  Het komt wel vaker voor hè, dat de kleur de hoeveelheid geur van een bloem bepaald…een witte of gele fresia ruikt heel sterk, maar een paarse of rode nauwelijks! Zal met het kweken te maken hebben zeker?
  Geuren…tja, het is vaak iets persoonlijks denk ik…ik vind bijvoorbeeld dat narcissen een enorme rotlucht verspreiden, maar m’n zussie hangt er altijd met haar neus in! En die vliegende insecten, dat zegt niet zo heel veel, in ieder geval niét dat ze alleén op welriekende bloemetjes afkomen toch?…weleens aasbloemen geroken? En dáár komen enorm veel beestjes op af!
  (om over str*nt nog maar te zwijgen whahahahaa!)

 6. ms

  Ja hoor, wij hebben kolibrievlinders op bezoek.

  Tja, wat een redenatie héhé, dat hangt hier allemaal niet in die hangbakken hoor.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén