Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Is er op een ander geen plaats genoeg?

Weet je wel hoe groot de ganse wereld is? En weet je wel hoe groot ons koerke is? Wel, dan vraag ik me af waarom die duif juist op ons koerke moet komen dood zijn. Slow zei: “mske er ligt een duif dood op ons koerke” en mske ging mee kijken.

Daar lag die. Zomaar naast ons konijnenkot. Plat op hare rug met haar poten omhoog.

Waarom Slow ineens ging mailen om te melden dat de straatverlichting hierachter niet werkte, dat snap ik niet goed. Ik denk niet dat die duif hier ’s nachts verloren is gevlogen of zo. Maar toen hij wou nakijken welk huisnummer Buurboers huis heeft kwam hij terug en wist te vertellen dat de ridderspoor slap hing.

mske schoot naar buiten want ze had die vergeten te gieten. Wel ja, dat kon er nog bij. Die ridderspoor is, na alle eerdere problemen, bijna opgefret door groene minirupsen.

En eigenlijk wou ik morgen of zo een postje wijden aan de voorbije zomer die toch in het teken stond van allerlei gewenste en ongewenste beesten en beestjes die ons met een bezoek kwamen vereren, maar ik weet nog niet of ik dat ga doen. Die zomer is dan wel verleden tijd. Die dode duif en die groene rupsen nog altijd niet.

Previous

Beter dan Belgacom TV

Next

Dolle pret op nul gezet

6 Comments

 1. vind dat zielig als ik zo’n dood diertje zie… mss is dat duifje ergens tegen een gevel of zo gevlogen. Wie weet, ma zeg, hopelijk heeft ze jou vorig postje over dat ridderspoor niet gelezen en heeft ze gedaan wat ms-ke toen zei: val nu dood … ! Van ’t verschieten … !

  OT: Eeeeeeikes nu al ! Hou dat huisje maar goed in de gaten want voor je ’tweet knallen ze volgende week hun vuurwerk al af … ! Tgoooh zeg … haast en spoed is zelden goed !

 2. ms

  Ik vind dat ook zielig hoor, maar dan begint het probleem, want je mag ze niet oppakken met de blote hand met het oog op die vogelpest. En waarom komen die altijd hier sterven terwijl dat ander kruipend gedoe à la mieren en rupsen zo moeilijk weg te krijgen is.

  Bah !

  Laatst zat er nog een jonge vogel boven op de muur, ik denk een merel (nu nog ?), kan die moeder die verdomde rupsen niet pakken en aan dat beestje voeren … of moet ik dat eens voordoen.

 3. Die duif lijkt me anders ook wel behoorlijk verleden tijd hehe!
  Maar hé…je gaat dat toch niet met je blote handen oppakken? Mijn moeder drukte ons vróéger al op het hart: nooit dode vogeltjes met je handjes oprapen, want daar word je ziek van!

 4. ben je zeker dat Sloef er voor niks tussen zit?

 5. ms

  @ mizzD : Nééééééé ! Ik heb zelfs mijn handen al gewassen alleen al van er naar te kijken.

  @ Blah : Sloef gaat niet buiten. Bovendien … wacht hij wil het efkes zélf komen zeggen.

 6. Ahem, Blah, aangenaam, ik geloof dat het de eerste keer is dat ik tegen U klap hé.

  Ik ben een hoogst geciviliseerde kat. Ik eet niks dat er uit ziet als een dood beest. Ik maak geen vogel(ke)s dood, enkel spinnen, dat is gemakkelijk. Zo met ene pets, patat spin plat, maar opeten doe ik die niet.

  Mijn eten wordt namelijk geserveerd in een schotelke en ik heb altijd mijn servetteke bij (en aan) en Slow zegt dat ik een pasjah ben en mske zegt dat, moest het kunnen, ik met mes en vork zou eten.

  Dat is er over natuurlijk, maar ik zit echt liever niet met mijn potekes aan mijn eten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén