Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dilemma

Ja ja, Slow en mske trekken vanalles aan. De meest rare dingen eerst.

Zo kwamen ze vorige week woensdag ’s nachts thuis en er stond een doos in de hoek, gevormd door de achtergevel en de zijmuur van het koerke. “Wat is dat?” vroeg mske “een doos in de hoek?” “Ja, echt” zei Slow “daar staat een doos in de hoek”.

“Dat is er ene die zijn oud papier hier komen dumpen is” zei mske. Slow nam de doos mee op het koerke en onderzocht. Eigenlijk waren het twee dozen. Eén was een geschenkverpakking met een adres er op. “Dat is er ene die zijn oud papier hier komen dumpen is” zei Slow.

Net nu we het hier over de vuilophaling hadden, krijgen we een sluikstorter op eigen domein. Wat nu? Slow en mske, die altijd de juiste oplossing kiezen, stonden voor een dilemma. Melden? Op dat late uur en ’s morgens zo vroeg op moeten? De doos bij hun eigen papier zetten? Of wegbrengen naar het containerpark? En dat terwijl ze geen auto hebben en de sluikstorter wel? “Ze zijn juist papier komen halen” zei Slow. “Ik wil de rommel van een ander niet in ons kot” zei mske.

Slow en mske hebben de juiste oplossing gekozen, al vinden ze dat niet de properste, maar onder de gegeven omstandigheden …

Previous

Raar volk op de trein

Next

De versiering

12 Comments

 1. Teruggestuurd met de post, onder rembours? hahahaha dat zou pas een goeie zijn! moeten ze betalen voor hun eigen rommel weer terug te ontvangen!

 2. ms

  De tweede doos was groter en niet met een adres er op. Het was echt wel iemand die om een bizarre onbekende reden hier die dozen is komen afzetten. Het adres op de verpakkingsdoos was zelfs niet in de buurt.

  Maar … het is misschien een idee voor de toekomst. Het ganse zaakske opsturen!

 3. bea

  Die doos een schop gegeven zodat ze halverwege de straat lag??

 4. ms

  Zoiets, maar dan zonder schop.

 5. bea

  Oooooooo…inderdaad niet de properste Maar met de wind die er is zal er nu niet veel meer van te zien zijn.

 6. ms

  Jawel. De dozen staan er nog.

 7. Tiens, groeien er bij jou dozen in het wild Maar je hebt ’t goed opgelost!

 8. ms

  Ik vind dat je zoiets nooit goed kan oplossen.

  Naar de politie gaan vind ik zo stom.
  Het zelf wegbrengen vind ik zo idioot.
  Het bijhouden tot de volgende ophaling vind ik belachelijk.
  Deze oplossing vind ik zo tegen mijn principes.

  Maar diegene die ze hier deponeerde? Die denkt er zelfs niet meer aan. Die is er gewoon van af. Ik vrees alleen dat die dat nog gaat durven.

 9. Je moet een fake-nota voor ‘m opstellen..kosten opbellen politie en reinigingsdienst, kosten ophalen van het vuil ( flink aandikken die kosten) en kosten nota versturen (plus verdere administratieve kosten) aan de verantwoordelijke vervuiler..zet er een interessant aandoende briefhoofd boven ( van een niet bestaande controlerende instantie) en zet je rekeningnummer eronder..over te maken binnen een bepaalde termijn, bij overschrijding verdubbelen de kosten. hehe…wie weet hè wie weet!

 10. Toch vreemd dat iemand dat bij julie deponeert! Precies of ze het expres deden of misschien toch niet en leek dat hoekje bij jullie juist ideaal om hun oud papier achter te laten. In elk geval erg egoistisch gedrag.

 11. Je mag nog van geluk spreken dat het papier was, en geen afval zoals bij ons op de hoek van het voetbal veld. Dat blijft er dan enkele weken liggen tot de werkmannen van de gemeenten het komen opruimen. Dan is het weer enkele weken proper maar nu is het alweer een paar dagen van jan

 12. ms

  @ Magda: het is zo een echt “uit-de-weg” hoekske. Wij zetten het onze er zelfs niet omdat de mensen van de ophaaldienst het daar niet zien staan. Maar aan de andere kant van de straat zijn er veel zulke hoekskes aan die grote poorten die niet gebruikt worden.

  @ Liliwens: het is wel een erg klein hoekje want een vuilniszak kan er niet staan. Maar dat van die spontane storten heb ik al meer gelezen in de internetgazet. Dat is toch niet te begrijpen?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén