Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ella en het verjaardagsfeestje

Vandaag is het de dag. Ella gaat straks naar een verjaardagsfeestje van een kindje uit haar klas, kindje dat we gemakkelijkheidshalve voor even Dora zullen dopen.

Dinsdag kwam Ella aangelopen met haar uitnodiging en in haar haast om die aan mske te tonen is ze nog eerst even op de grond getotterd. Vol enthousiasme zei ze: “kijk oma, een uitnodiging voor het feestje van Dora!”

mske bekeek de uitnodiging, gaf de gepaste mening over het pretpercentage van zulk een feestje en vroeg wat ze allemaal gingen doen. Ella vertelde dat ze gingen eten en dansen en nog vanalles. En mske vroeg of ze niet mee mocht. “Hé ja” zei Slow “en ik ook”. “Ik ook! ” zei Amke.

Ella keek onthutst en zei dat er dan niet voor alle kindjes plaats zou zijn om te eten. “Dat is niets” zei Slow “ik eet wel al rechtstaand”. “En ik zal wel dansen” zei mske. “Ik ook!” zei Amke. Ella keek bedenkelijk en zei dat ze geen uitnodiging hadden. “Ah” wist Slow “dan is de verrassing voor Dora nóg groter”.

Ella’s gezichtje klaarde op toen ze zei : “weet je wat? Ik geef volgende dinsdag een feestje waarop jullie niet uitgenodigd zijn en dan mogen jullie allemaal kadootjes meebrengen”. Dàt had ze weer fijn uitgekiend! Bollie zat achter haar laptop te grinniken. 

Bollie en Zoneke vertrokken en het onderwerp werd vergeten. Amke en Ella aten hun boterhammekes en gingen dan naar Amika kijken.

Ella nestelde zich, zoals gewoonlijk, tussen Slow en mske in en legde haar hoofdje tegen mskes arm. “Allee Ella” vleide Slow “mag ik nu écht niet mee naar Dora’s feestje?” …  Ella nam een besluit.  “Ik zal het vragen” zei ze beslist.

Slow keek onthutst. Maar dan écht. Hij zei dat ze dat niet moest doen. Maar Ella hield vol. Ze zou het aan Dora vragen.

Slow heeft nog al zijn overtuigingskracht moeten gebruiken om Ella van haar besluit af te brengen. Hij heeft uiteindelijk nog moeten zeggen dat het maar voor de grap was. Iets om Ella te foppen.

Weet je wat ik mij nu afvraag? Wie was nu eigenlijk gefopt?

Previous

À la comique

Next

Nu of nooit

7 Comments

 1. haha dat komt ervan als je blijft aandringen, Ella kreeg medelijden met Slow dat die naar geen verjaardagsfeestje mag, je zou voor minder toegeven hé, zo smeken

 2. bea

  Hahahaha, eigen schuld dikke bult. Zo lief van Ella om die moeite te willen doen voor haar opa, schattig gewoon. Slow zal wel twee keer nadenken in het vervolg.

 3. Whahahaaaaa…ja ja ja…zó werk je je weleens in de nesten bij argeloze kindjes die je heel graag hebben hè hahahahaaa! Ik denk dat dat feestje dinsdag maar door moet gaan…zo’n lieve meid..! hahahahaha!

 4. ms

  Slow? In ’t vervolg?

  Dat vroeg ik me ook af, ná de pyamafuif.

 5. Daar staat opa nu ! Zie dat hij een persoonlijke uitnodiging krijgt voor dit feestje .Dan moet hij er wel naar toe .En dan moet hij meezingen met een feestmuts op zijn hoofd en klappe klappe handjes doen en limonade drinken met een rietje en likken aan een ijsje en misschien mee op de schommel.’t zal hem leren zo aan te dringen om mee te gaan naar een kinderverjaardagsfeestje,

 6. Gettie

  Wie gefopt? Slow natuurlijk.
  Ella, moet jullie nogal graag zien, ze riskeerde nog liever een blauwjte bij Dora dan jullie te moeten teleurstellen.
  Hopelijk heeft Ella zich goed geamuseerd en heeft ze niet af en toe meewarrig haar hoofdje moeten schudden en denken : en hier wilden opaSlow en oma uren meespelen met de popjes en gillend door het huis crossen, oef gelukkig hebben we toch mekaar een beetje gefopt.haha

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén