Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nu of nooit

Al van in september of oktober weet mske dat er dit jaar een eerste communie, een gouden zjubilee en een trouwer zitten aan te komen.  Van in september astemblieft. En mske ging er eindelijk eens werk van maken, van dat vermageren dan. Niet dat mske wil diëten. Bah, dat is een vies woord, maar gewoon … werk van maken.

En de winter kwam en het is zo precies dat dat dan niet goed lukt. Een mens heeft meer energie nodig, maar nu is ’t al een paar dagen warmer en het begon weer te kriebelen. Eerst bracht mske platte kaas mee, volle dan. Het is nog altijd kaas, maar al de rest dat ze uitprobeerde, dat is noppes. Nu bracht ze magere platte kaas mee. Ze bracht ook kippewit mee. Moet ik zeggen wat ze vindt van kippenwit tussen haar boterham?  Ik peis niet dat dat nieuws is dat we de wereld kond willen doen.

Vandaag zijn ze dan weer wat aan de fysiek gaan doen.  Ze zouden dat wel alle dagen willen, maar als ze niet werken dan komt er geen brood op de plank. En als er geen brood op de plank komt … ik peis ook niet dat dat de juiste manier is om iets aan ’t gewicht te doen newaar.

Ik ga wat supporteren voor mske. De eerste communie is niet zo heel ver meer af.

Previous

Ella en het verjaardagsfeestje

Next

Valentijn … maar dan anders

7 Comments

 1. Wens je succes met het vermageren ! ik doe even met je mee … ( een kilo of vijf zes) als’t lukt. Ben ook een fan van kazen en kippenwit eet ik alleen warm (vers kippenborstje ) of verwerkt in een salade. Maar als broodbeleg hoeft het voor mij ook niet…
  Ik duim hé Ms-ke , op een goede afloop… !

  Dà-aaaaaaaaaaaaag … !

 2. bea

  Succes! (het is toch niet de bedoeling om in dat eerstecommuniekleedje te kunnen ?)

 3. mske is dus ook geen beste maatjes met dat cijferkesmachine
  diëten zo lastig
  en beweging oké, maar veel vermageren doe je daar ook niet van
  k heb zo’n stappenteller, als je zo’n drie km wandelt wat gelijk is aan 20 min. aërobic dan verlies je iets van 2 gr.
  maar k wil mske niet ontmoedigen hoor, neeje
  veel succes

 4. Oké..ik supporter mee: YOU GO GIRL!!!
  mjammmm kippenwit hehe…yuck..zo klinkt het al niet lekker…wij noemen dat kipfilet..klinkt al beter hè..en dan een klein tipje currysaus erop…niet overdrijven natuurlijk, en dan smaakt dat superlekker tussen je boterham!

  En die rotskynet staakt weer…zouden die op zondag naar de kerk moeten of zo..??

 5. Gettie

  Zeer herkenbaar Sloef, steeds maar voor zich uitschuiven en op het laatst beginnen denken “als ik nu start en gemiddeld 2 kilo per maand afval dan kom ik nog aan een schoon getal tegen de feesten”, yep been there, done that too.
  Weet je Sloef, het is eigenlijk niet belangrijk voor Amke of mske magertjes of gezetjes is , voor Amke is het vooral fijn dat ze een mooie dag heeft samen met de mensen die ze graag heeft en mske is een graaggeziene door Amke , zeker weten.
  Desalniettemin supporter ik voor mske dat ze in gestroomlijnde versie mag veschijnen op de diverse feesten die gepland zijn !

 6. max

  Ok heb vandaag besloten er morgen aan te beginnen.
  Nog eens, van de week reed er een auto tegen me, toen ik vroeg waarom hij dat deed zei de chauffeur dat het hem teveel neft koste om rond te rijden.

  dus smaller worden en dringend…

 7. ms

  @ Iedereen: het is iets méér nog dan 5kilo, maar ik kan het mezelf niet verwijten, het ligt niet aan het eten maar aan een dokter die me in 2004-2005 zo vol gepropt heeft met hormonen dat ik 2/3 bij kwam van wat ik oorspronkelijk woog. Moest iedereen eten wat ik at … Nu eet ik nog minder.

  Gaan stappen kan helpen, bij mij toch. In 2008 ging ik alle dagen acht kilometer stappen en toen vlogen de kilo’s er af. Maar dat is niet echt haalbaar. Ik was toen de helft van het totaal bijgekomene kwijt.

  Eén dag Plopsa Indoor met Amke en Ella was goed voor 3kilo minder (boterhammen meegenomen en niet daar gaan eten). Een dagske kust (zie volgend berichtje) gaf anderhalve kilo resultaat.

  Nadeel is dat die felle zakkingen niet blijvend zijn. Voordeel is dat het vorige gewicht niet compleet terugkomt.

  Er is nog veel werk aan.

  pske: ik geraakte gisteren ook op geen enkele skynetblog. Vanmorgen bleek het nog niet in orde. Staken die met de post mee?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén