Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bingo! Bingel …

Amke opende de flap van Bollie’s laptop en zei: “kijk oma, om de tafels te oefenen”. Ze toetste “www.bingel.be” in en logde in: schoolnummer, leerjaar, klasnummer en persoonlijk wachtwoord.

mske keek. “Eerst dat kind een beetje deftig aankleden” zei Amke terwijl ze op het meisje klikte en die een andere kleur broek, een lichter bloesje en een paar sandalen aantrok.

Een zonnebril en een klakske later, klikte ze door en kreeg een resem rekensommetjes te zien. Daarna mocht ze de temperatuur aflezen, haar kennis van de maanden van het jaar en de dagen van de week toetsen, vermenigvuldigen of “de tafels van vermenigvuldiging” zoals die dingen zovele jaren geleden heetten, … Wat was er dan nog?

Amke vertelde dat die voorraad oefeningskes opnieuw werd aangevuld nadat een reeks was gemaakt, nu niet onmiddellijk, ze moest gewoon af en toe eens gaan kijken.

Op het einde mocht ze met de behaalde punten in de speeltent binnen en die daar gaan opmaken. Maar toen was het bad- en bedtijd. mske vond het een beetje triest, na alle inzet kon ze haar beloning niet verzilveren.

Wat dat kind met die andere kleur broek en dat bloesje op haar sandalen daarbij kwam doen? Die zat in een luchtballon om telkens Amke wat juist had, met een bekakte en afgeborstelde computerstem: “prima!” te zeggen. Wat mske betreft hadden ze dat wicht gemakkelijk in die speeltent mogen loslaten om daar met de botsautookes te gaan rijden. Was me dat nu eens een enerverend ding, jà!

Previous

De stoelendans

Next

De Ronde

5 Comments

  1. bea

    tja, had Amke niet zo goed gerekent dan had dat wicht meer gezwegen. Wel leuk wat ze al doen tegenwoordig om de kindjes te laten rekenen.

  2. Jong geleerd is oud gedaan hè…zelfs het kind een beetje deftig aankleden hehe! Nu moesten ze dus alleen dat stemmetje aanpassen? ‘Goe gedaon maske!’ dat duurt nog langer…nóg minder speeltijd dan!

  3. de tafels van vermenigvuldiging… zwijg mij ervan!!!

  4. ja die kinderen leren nu helemaal anders dan wij, veel actueler, bij ons was dat zo saai
    oké zonder enerverend ding alhoewel de juf kon ook al eens enerverend zijn hé

  5. Dat programma is aan gepast aan kinderen en niet aan oma’s ,hahahaha!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén