Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Afleidingsmanoeuvers

mske pakte haar laptop. Ze had die meegenomen naar Zoneke. Ze zette zich aan het werk. Zoneke zat een programma op de laptop van Bollie te installeren. Bollie was zich gaan omkleden om te gaan paardrijden.

Er klonk een zware boenk.

mske keek rond, alles stond nog recht. Zelfs Zoneke stond recht. Hij ging door het venster kijken. “Bollie” riep Bollie van boven. We hebben al gezegd dat Bollie ook Bollie zegt tegen Zoneke. Kijk maar! Het staat in de “Wie is Wie”.

“Bollie” riep Bollie dus van boven “er is een camion in de gracht gereden!” “Maar neen” zei Zoneke “ze hebben hier een container komen afzetten”. “Maar neen” hield Bollie vol “er is een camion in de gracht gereden. Ik zie hem steken”.

Toen stond mske ook recht. En Slow ook en Ella.

En ja! Daar buiten stond wel degelijk een container die er een half uur eerder niet had gestaan. En ja! Er lag warempel een camion in die gracht.

Zoneke dacht eerst nog even de politie te bellen, maar er liepen al verschillende mensen rond met een telefoon aan hun oor. Eén van die mensen liep nogal moeilijk, zo een beetje zoals iemand die net met een camion in de gracht was gereden. Hij werd ondersteund door een vrouw.

Toen Zoneke en Bollie weg waren, pieoewieoede de ziekenwagen ter plaatse. Efkes dacht mske dat er misschien nog een tweede iemand in die camion had gezeten.

Op het nieuws wisten ze te zeggen dat ze nog een later bijgekomen bericht hadden en toonden ze de camion. Ze wisten te vertellen dat de chauffeur de controle over het stuur had verloren en dat hij een verlichtingspaal had geramd.

Nog even later stonden ze de camion al te takelen zodat er daar een avondlijke file ontstond.

Toen Slow en mske richting bus stapten, lag de verlichtingspaal eenzaam in het veld. Toen Slow en mske op de bus zaten waren er in het veld mannen met fluovestjes aan het werk.

Wat ze er toch allemaal niet bijhalen om mske van haar werk te houden. Maar de dringende vertaling is eindelijk ingeblikt en mske heeft haar oog al laten vallen op het volgende stapelke. Gelukkig hebben wij hier geen gracht.

Previous

Beschermd: Een weetje

Next

Nader te bepalen

8 Comments

 1. amai jullie maken nogal wat mee
  en toch blijft mske doorwerken, ik zie ze nog doorwerken als het huis invalt, en daar zit ze dan te tokkelen op haar pc tussen de puinhoop
  Allé, gelukkig niemand ernstig gewond

 2. ms

  Op het oorspronkelijke blog stond: “het leven is een avontuur”. Voor ons zijn dat geen ijdele woorden.

 3. bea

  fotorantje is hoopvol, mske wordt tot veel in staat geacht Zo te lezen waren er gelukkig geen serieuse gekwetsten, enkel wat dringende-vertaling-vertraging…en dat eindigde ook goed.

 4. Tss…nou…ze verzinnen zéker wat om jou maar van je werk te houden zeg..!!

 5. Wat gebeurt daar allemaal bij jullie,verveling zit er zeker niet in

 6. ms

  Wij trekken dat aan.

 7. wat je daar zegt!Zitten er magneten in je huis?

 8. ms

  Hm, niet bepaald in huis, want die gracht? Die is aan Zoneke’s huis.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén