Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als er één ding van mij is is ’t mijn leven

De mensheid is bezorgd. Dat is een mooie uitdrukking om niet te zeggen dat de mensheid deels uit moeiallen bestaat. Nu niet allemaal maar er lopen er toch een hoop rond die precies geen eigen leven hebben en zich dan maar in dat van een ander gaan moeien. We hadden het al eens over die historie van lang geleden. De pijn is geleden, het mens vergeten.

Nu lezen we hier en daar ook bij anderen over zulke inmengingen die dan altijd onder het mom van goedwillendheid gecamoufleerd worden. Maar daar zullen die mensen zelf wel over schrijven.

Zo hebben Slow en mske in mei beslist dat er geen auto meer komt. Géén! Dat is toch klaar en duidelijk? Of niet? Ze hebben dat grondig overdacht. mske realiseert zich ook wel dat het met kinderen niet mogelijk is of zou zijn, maar zelfs als ze ooit ergens naartoe willen waar een auto absoluut vereist is, zoals bvb. met de kindjes naar de Efteling of naar een trouwfeest elders in het land, dan huren ze er toch gewoon ene.

Laat nu toch iemand die het goed meent Slow en mske een financiële meeval toewensen zodat ze zich terug een auto kunnen aanschaffen. Paf zeg! Is het dàt wat ze er van maken? Als mske dan zegt dat er geen meer binnenkomt, vragen ze: “ben jij een groene misschien?” En als dat al zo is, wat dan nog?

En dan bedenkt mske dat, zelfs als ze met de lotto moest winnen, wat je toch al een serieuze financiële meevaller zou kunnen noemen, er geen auto meer komt. Is dat niet het opperste teken van luxe? Dat je er geen meer nodig hebt. Dat je op je gemakske met je fietske naar ’t dorp kan en tijd genoeg hebt? En dat je maar met je vingers moet knippen en er een taxi voor de deur staat in geval dat het nodig is. Mensen toch …

De laatste keer dat er iemand raar keek bij het vernemen van het feit dat ze hier de heilige koe buiten gooiden en zei dat dat allemaal goed en wel was in de zomer maar dat dat in de winter niet zou meevallen, antwoordde Slow: “ah ja, en als dat ons lukt, dan gaan we terug over op de jacht en de visvangst”. En daar ergens binnenin mskes maag zat zo precies een heel klein mske te huppelen van plezier.

Previous

Ons broodje is gebakken

Next

Als ’t dan toch altijd over dien oorlog moet gaan

11 Comments

 1. Max

  Genen otto maar wel een jacht, de lotto is dus al gewonnen ??
  Ni aantrekken slaap nog alf

 2. ms

  Ik ook ! ’t Leven is schoon maar ze moesten dat opstaan verbieden.

 3. We zijn er hier ook aan begonnen:elk zijn auto nodig voor het werk,want in de dichte omgeving is er geen openbaar vervoer. Nu niet meer nodig.Eentje is al de deur uit.Dat is toch ook al goed hé? En in de zomer met de fiets.We wonen ietsje te ver van de winkels dus toch nog één autootje houden.
  Maar je hebt gelijk hoor.In feite hebben veel mensen géén auto nodig maar ja de gewoonte en de gemakzucht overheersen meestal..toch maak ik al meer en meer gebruik van hert openbaar vervoer…alleen moet ik er met de auto eerst naar toe rijden bv het station,hahahha!

 4. ms

  @ Magda : het probleem is niet dat ik vind dat meer mensen hun auto aan de kant zouden moeten zetten. Daar heb ik mij niet mee te moeien.

  Het probleem is dat ik vind dat anderen zich dan ook niet moeten moeien in het feit dat wij de onze wel aan de kant hebben gezet.

 5. Ah ja…ik ben ook wel wat snel bezorgd soms om mijn medemens…maar niet om dat soort dingen, want inderdaad…dat is bemoeizucht..en da’s toch wat anders. Leven en laten leven, dat is wel een beetje mijn motto..ik doe wat ik wil doen en een ander moet maar doen wat zíj willen doen. We weten vaak niet eens wat de beweegredenen voor hun keuzes zijn, wat zouden we ons er dan mee kunnen bemoeien?

 6. ms

  Ik ga dat een beetje afleren, dat bezorgd zijn.

  Dat heb ik nu al zo dikwijls gezegd, maar deze keer meen ik het.

  Net zoals al die andere keren trouwens.

 7. Max

  Ik heb mijn fiets verkocht, rotding, als ik erop stapte begon het te regenen.

 8. ms

  Amaai ! Dan heb jij in de maand augustus veel gefietst zeg !

 9. o dat bedoelde ik niet hoor ,elk doet wat hij wil daar heb ik me niet mee te bemoeien,ik dacht in feite verder.Er rijden nl zoveel auto’s die absoluut niet nodig zijn en als die niet zouden rijden dan zouden er al veel problemen opgelost zijn : bv fileproblemen,uitlaatgassen,parkeerproblemen,minder ongevallen…. dat zou ook de gezondheid ten goede komen:geen zenuwen in de file,geen gesakker bij niet vinden van parkeerplaats ….sjonge sjonge waarom rijden we eigenlijk nog met een auto,hahahaha!

 10. ms

  Wel, dàt vroeg ik me af. Waarom die files altijd opzoeken, waarom die problemen met parkeren, waarom die agressie altijd, die stress, … en toen begon ik oplossingen te bedenken zodat het niet meer hoefde, zoals het protmachien en het broodoventje.

  En als we iets speciaal willen doen, zoals hierboven al gezegd, dan huren we toch gewoon een auto.

  De winkels zijn op fietsafstand van hier, St. Truiden én Tienen per bus bereikbaar. Dat zijn ze per trein trouwens ook, we hebben een treinstation, eveneens op fietsafstand, wat dan ineens goed is voor verdere bestemmingen.

  Als het écht ondoenbaar is met de fiets, stopt hier een belbus op 50m van ons huis, al liggen die zijn uren nogal slecht om aansluiting te geven op de bussen naar St. Truiden en Tienen, maar hij stopt wél voor de deur van onze Colruyt. Dat is goed voor in de winter.

  In Brussel en het Leuvense levert de Colruyt al aan huis. Zover zijn ze hier nog niet maar het komt nog.

  Zodoende …

  pske : fietsafstand in deze context is ongeveer 4 km. We zullen er in het weekend wel zo een 2×30 doen, dat is goed voor de fysiek.

 11. gettie

  Grrr de bemoeizucht van de mensen, daar word ik kregelig van . Helemaal hoorndol word ik van de bemoeizuchtigen die denken ” oeioei, ik moet hier die arm dutskens eens voorthelpen want ze zijn het noorden/oosten/zuiden en westen kwijt”.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén