Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het kapsalon

Amke en Ella hebben niet veel nodig om zich te amuseren. Soms volstaat een simpele kam. Dan spelen ze kapsalon.

Dat gaat dan goed tot ineens de deur van het buro op een spleet open gaat en mske aan het beteuterde gezicht ziet dat er wat fout zit.

“Wat is er?” vraagt mske dan.

“Ik heb wat hard met Ella’s haar getrokken” zegt Amke met een schelmse blik.

“Oei” zegt mske “en Ella was een beetje boos?”

“Ja” zegt Amke.

“Ella was een beetje veel boos?” vraagt mske.

“Ja” zegt Amke.

“En nu zoekt Ella troost bij Slow?” vraagt mske verder.

“Ja” zegt Amke.

“En was Slow een beetje boos?” gist mske nog.

“Neen” zegt Amke.

Een beetje later gaat de deur weer op een kier open en het volgende beteuterde gezicht verschijnt, samen met Slow die erg bedrukt kijkt.

“Dààr begin ik niet aan” zegt hij ten einde raad.

mske bekijkt de kam in Ella’s haar en schrikt. Dat is geen klein beetje mee getrokken meer. Die kam zit er helemaal in gedraaid.

“Ze heeft zelf geprobeerd die er uit te halen” zegt Slow “en ze heeft het erger gemaakt”.

Ja, dat ziet mske ook wel.

“Wil je een schaar?” vraagt Slow waarop drie paar ogen hem een beetje scheef bekijken.

“En nu is het gedaan met het kapper spelen” zegt mske later als alle knopen doorgehakt losgemaakt zijn.

“Enkel schaapscheren mag nog” zegt Slow.

Previous

Roodkapje waar ga je henen?

Next

Afscheid

6 Comments

 1. Enkel schapen scheren?..nou oma..dan ben jij het volgende slachtoffer in de kapsalon hehe!

 2. bea

  ) Dat kan al eens gebeuren, wel pijnlijk…ik kan het weten Ooit kreeg ik het ook zover dat mijn brushborstel in mijn haar vernestelt zat. Kreeg er hem na een hele tijd weer uit maar het was afzien, zowel voor mijn eigen als voor de desbetreffende haarlok.

 3. AV

  De 2 dochtertjes van een vriendin van mij hadden ook zo eens een schaar vastgekregen toen ze effe niet oplet. Grote zus had zowel zichzelf als kleine zus gekapt. Ik hoef je niet te zeggen dat het niet goed afgelopen is. Het enige dat de “echte” kapster nog kon doen was broskes knippen. Zalig, kinderen!

 4. Sloef goede avond…

  die waren dan nog met twee…maar nen diadeem proberen los te maken die ons Anke zelf ineengefrommeld had, is ook niet om mee te lachen en soms moet ge dan eens trekken…maar klaarblijkelijk doet Pepinette dat zachter, alhoewel ik uit ondervinding sprekende dat niet zo zou beamen !))) Fijne groetjes )pepino

 5. Hebben we dat niet allemaal gedaan,mijn grootmoeder was altijd van de partij,en dan moest ik altijd luizen zoeken. En voor elke luis kreeg ik 5 frank maar ik heb ze nooit verdient

 6. Ik maakte het zelf eens mee . Ik brush mijn haar zelf met een elektrische blaasborstel en toen ik dit eens met een kleinere borstel wilde doen zat die helemaal vast. Het heeft me tranen en haarpijn bezorgd om die los te krijgen!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén