Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gesprek aan tafel

“Kamiel wil nu wel een kus” zegt Ella plots tussen twee happen in. mske verslikt zich. Slow kijkt verbaasd. Amke giechelt.

Voor wie het niet meer weet, Kamiel is Ella’s vriendje en de liefde is al relatief oud, als je bekijkt hoe lang sommige liefdes de dag van vandaag nog duren.

Kamiel leerde Ella fietsen in het tweede kleuterklasje en dat is nu ook al twee jaar geleden. Toen plaagden ze Ella wat met Kamiel waarop Ella toen zei dat Kamiel geen kussen wou.

Nu dus wel en Ella vertelt het ganse verhaal alsof er geen twee jaren tussen het toen en het nu liggen. Maar ze vertelt ook over een jongetje dat Oing of zoiets heet, natuurlijk heet die niet Oing, maar ik heb mske niet goed verstaan toen ze het aan mij vertelde, en die Oing had een boontje voor Ella. Slow grinnikt en vraagt wat Kamiel daar dan van denkt. Niks! Want Oing heeft dat nooit verteld, noch tegen Ella, noch tegen Kamiel.

Slow grinnikt nog harder, want hij stelt zich luidop voor dat Kamiel Oing een optotter zou geven, want voor diegenen die het niet weten, Ella heeft een normale grootte voor haar leeftijd, maar Kamiel, die een half jaar jonger is, is toch wel een stuk kleiner en al is Ella dan al geen robuust vrouwspersoon, Kamiel is nog veel fijner.

Ella kijkt wat vanonder haar oogleden omwille van dat vechten waarop Slow vertelt dat er bij hen, in hun schooltijd wel gevochten werd, dat de twee vechtenden omcirkeld werden door de ganse groep die stond te supporteren: “heui heui heui heui heui heui heui heui” en dat dan de directeur of de opzichter er tussen kwamen.

Ella kijkt verwonderd en zegt: “Echt?” “Ja” zegt Slow en hij vertelt over de dag dat ze twee stekkedozekes op elkaar hadden gelegd, er rond waren gaan staan en gesupporterd hadden: “heui heui heui heui heui heui heui heui” waarop de directeur of de opzichter zich een weg had gebaand door de supporterende knullekes.

Ella giert het uit. Ze lacht zo hard dat het aanstekelijk is.

En dan vertelt Amke ook iets. Maar met Amke moeten we oppassen. Dat we over een kussende Kamiel vertellen zal Ella nooit erg vinden, maar Amke … neen, als Amke dingen vertrouwelijk of in besloten kring vertelt houdt ze er wel van dat het vertrouwelijk of in besloten kring blijft. mske zal haar eerst eens moeten vragen of ze er wat op tegen heeft.

En dan horen we het wel.

Previous

Niemand die het merkte?

Next

Bedenking

9 Comments

 1. bea

  Nooit het vertrouwen schaden zelfs al is de nieuwsgierigheid van anderen groot

 2. Ben het met Ella eens ; als ik aan dat supporteren denk wordd ik ook vrolijk )

 3. Amke is ook al ietsje ouder hè…en heeft een ander karaktertje…een klein mske..
  Maar wat zijn in hemelsnaam stekkedozekes?…ik las stekkeRdozen..maar wie heeft er als kind twee stopcontacten bij zich?? hahahaha!

 4. ms

  Stekkedooskes hoorden normaal gezien ook niet bij de gewone schoolbenodigdheden. Maar op een zekere leeftijd namen jongetjes dat wel mee om stoer te doen … het zijn gewoon lucifersdoosjes. Lucifers zijn stekskes.

 5. Oooook…luciferdoosjes hahahaha nou nee…dát mochten wij ook niet meenemen nee hehe! Tsss…stekskes…nou…moet zeggen…ze steken wél…vooral als je ze doormidden breekt om ze tussen je oogleden te zetten om je ogen open te houden…en dan vreselijk moet lachen hahaha lang verhaal, maar dat deed een collegaatje van mij eens toen we na een lange dag in de trein naar huis zaten…die lucifertjes staken zowat door haar oogleden heen! hehe! kun je toch domme dingen doen hè hahahah!

 6. ms

  Ik mocht niet aan stekskes aankomen en als braaf meiske deed ik dat dus niet. In die mate dat ik op mijn twaalfde geen lucifer dierf aanstrijken … en dan was het nog niet goed.

 7. Nee…want dan kon je op moederdag geen kopje warme thee op bed brengen natuurlijk hehe! ( wij mochten dat ook niet…maar mijn moeder dronk de thee met warm water uit de kraan ook met smaak op! )

 8. een goeie grap haalden de jongens uit met die stekskesdoosjes!Ik ben zeker dat die directeur of opzichter er niet kon mee lachen .Dat was toen zo ,het zou hun gezag ondermijnen !!
  Ik ben benieuwd of je toestemming krijgt om het verhaal van Amke hier te vertellen!

 9. na twee jaar wil Kamiel een kus, t moet toch echt niet vlugger gaan hé )
  schattig toch, na de beschrijving van grote en breedte zie ik het koppeltje zo voor me

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén