Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niemand die het merkte?

Het was koud gisterennamiddag toen Slow en mske naar Zoneke gingen. In Tienen aan het station is het dan nog altijd iets kouder omdat het er een echt tochtgat is.

De schoolbus stopte en de kinderen stapten af en liepen naar hun respectieve bussen. De twee meisjes bleven staan. Een klein fijn ding van een jaar of acht en een iets molliger van een jaar of tien. De kleine had enkel een t-shirt aan met een gileetje over en rilde. mske had het koud in haar plaats.

Toen deed het oudste kindje haar jas uit en gaf het aan de kleine. mske zei dat ze beter bij in het hokje kwamen staan, dat er daar toch minder wind was. Dat deden ze, zwijgend. Slow vroeg of ze haar jas had vergeten. De kindjes keken hem sprakeloos aan. “Spreek je geen Nederlands?” vroeg hij. “Een beetje” zei het oudste. Waarop Slow met zijn eigen vest schudde en naar het kleinste meisje wees en ze “ja” zei.

De kleine zette zich op het bankje waar al een man zijn krant zat te lezen. Ze drukte zich dicht tegen het glas aan zodat ze even later samen onder de jas op het bankje zaten.

Ze werden opgehaald door een vrouw te voet. En toen Slow en mske op de bus naar Zoneke zaten, zagen ze de vrouw met de twee meisjes aan een flink tempo doorstappen. En mske had het koud in het kindje haar plaats.

Previous

De rugzak

Next

Gesprek aan tafel

7 Comments

 1. Ik krijg het er ook kod van…
  Erg dat dit in deze tijdd met zoveel luxemogelijkheden nog steeds kan!

 2. Tja ,’s morgens was het misschien redelijk warm en dan wordt er niet aan gedacht dat het weer zo veranderlijk kan zijn!

 3. Soms zie je midden in de winter jongelui in kleren lopen dat je denkt: die hebben morgen een dubbele longontsteking op z’n minst, maar blijkbaar kan dat op die leeftijd. Die kleitnjes..die zie ik ook geregeld zo over straat rennen…zolang ze rennen hebben ze het warm zat zeker…maar zo naar school..? inderdaad vreemd dat niemand wat merkt en er wat aan doet.

 4. ms

  Het vreemde volgens mij is dat het oudste kindje wél een jas aan had. Had die moeder niet gezien dat die kleine geen jas aan had – als het al zusjes wàren – want zo warm was het ’s morgens ook niet geweest of was ze die jas dan op school vergeten?

  Ik kan me niet indenken dat het van armoe was, gezien de kleren die ze wél droeg.

 5. Jee, wat een verhaal joh!

  o: Starbucks, je moet het niet eens willen weten haha.

 6. bea

  Een kippenvel verhaal. Ocharme dat kind.

 7. Wat een verhaal, zo droevig :s

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén