Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Leep …

Tafeltafereel.

“Ah” zegt Slow “wat is dat hier?” terwijl hij een zak tussen het brood uithaalt “twee koffiekoeken!” “Ah” zegt ook Ella “die zal papa voor ons laten liggen hebben”. mske, die bedenkt dat ze straks nog die suikerwafels zelf zal kunnen opeten vermeldt terloops dat ze die bijheeft. “Eerst een koffiekoek” zegt Ella en eet met plezier de ganse koek op. Amke heeft liever nog een boterhammeke met choco en Slow en mske delen de tweede koffiekoek.

Natuurlijk kon Ella geen wafel meer op. Maar dat was niet erg. Ze zou die vandaag wel meenemen naar de school voor onder de speeltijd.

mske wikkelde die wafel in aluminiumfolie en toen Zoneke en Bollie thuis kwamen toonde mske de wafel aan Bollie en legde uit dat Ella die niet had kunnen opeten omwille van de koffiekoek.

Zoneke keek onmiddellijk richting brood terwijl hij vroeg: “welke koffiekoek?” Slow legde het voorgaande even uit. “Mijn koffiekoeken!” zei Zoneke en begon toen wat te grinniken. “Ons Ella, dat is toch …” begon Bollie maar toen lachte ze ook.

Blijkbaar was het niet de eerste keer. Vorige keer had Zoneke een koffiekoek over gehad en toen had Ella ook gevraagd wat het was en hoeveel er waren en toen ze hoorde dat er maar één meer was wou ze eens proeven en toen ja, toen vond ze dat zo heel lekker … en toen had papa ook maar de koffiekoek aan Ella gegeven.

“Och” zei mske “troost je, er zijn nog twee suikerwafels”.

Previous

Sjaans dat geld niet spreekt

Next

Oegsie seg woont daar ne keer

7 Comments

 1. ms

  Hoe dat juist zat met die koffiekoeken weet ik nu ook niet, we hadden geen tijd meer om het te vragen. De bus ging gaan komen.

  Voor meer informatie gelieve U dus tot Zoneke te richten.

 2. * Hol achter de bus *

  HIJG HIJG ..

 3. ms

  Wil je ook een suikerwafel ?

 4. Hehe…die kinders hè…grote onschuldige ogen…maar oh wee..! haha!

 5. ms

  Grote onschuldige ogen jawel … maar een mens moet altijd driedubbel op zijn qui-vive zijn, zeker als het zo vlotjes wordt aangebracht.

 6. …en opa’s en oma’s laten zich toch zo graag vangen!!Ik denk dat Zoneke die koffiekoeken bedoeld had als vieruurtje op zijn werk! Als dat zo was ,dan kon hij “kinnekloppen” bij dat vieruurtje!

 7. gettie

  Ella heeft papa een culinaire blunder bespaard, want zeg nu zelf, zo een koffiekoek moet je vers opeten en niet een dag later. Goed gezien van Ella!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén