Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Plopsa hier – Plopsa daar

Op de trein naar huis vroeg Ella wanneer ze nog eens naar Plopsa Indoor gingen.

mske antwoordde naar waarheid dat ze denkt dat ze daar niet meer naartoe gaan. Voor de meeste attracties zijn Amke en Ella te groot, in het andere geval zijn de attracties te groot in die mate dat Amke en Ella er niet moeten van hebben.

Waarop Amke mske er liet aan denken, hoe zou die dat kunnen vergeten, dat ze nog nooit, maar dan ook nog nooit in Plopsa Coo waren geweest. Waarop mske nog maar eens de nadelen van Plopsa Coo uit de doeken deed en Amke antwoordde dat zij dat niet kon weten zolang ze dat niet had gezien.

Een bijkomend probleem voor mske is dat ze, als ze naar Coo treinen, liever in die streek gaat wandelen dan in dat pretpark binnen te gaan.

Previous

Een gelukkig nieuwjaar iedereen!

Next

Saai geduid

18 Comments

 1. Hahahaa…die laatste reden is doorslaggevend denk ik hè!

 2. ms

  Hmmmm, niet helemaal. We waren er op 1 november 2007. We zijn toen eens naar dat park gaan kijken. Je moest geen inkom betalen maar wél jetons/bonnen halen aan de kassa. En daarmee kon je op de attracties. Wat maakt dat een dagske pretpark een dure kermis zou worden.

  Ondertussen heeft Slow wel eens gelezen dat je nu een algemene inkom zou betalen, wat interessanter is. Maar nu weet ik natuurlijk niet meer welke attracties er zo zijn. Volgens mij niet al te veel waar Amke en Ella op willen. Mogelijk zijn er bij gekomen.

  Dus houden we dat nog in beraad. Bovendien zijn pretparken iets voor de zomer.

 3. De WinterEfteling niet hoor!

 4. ms

  Allemensen! Wat een sjaans dat Amke hier normaal niet komt lezen of we hadden het nog aan ons been! Daar denkt ze binnen dit en anderhalve maand gegarandeerd ook nog eens aan.

  Eigenlijk wil ik daar zelf ook nog wel eens naartoe. Maar dan moet ik eerst uitzoeken hoe we er het beste geraken: met het openbaar vervoer of een auto huren.

 5. bea

  mske zal een offer moeten doen vrees ik. Als kindjes mogen kiezen tussen wandelen en een pretpark…

 6. Openbaar vervoer is met een trein naar Tilburg en dan verder met een streekbus..is wel even een onderneming…maar ik denk goedkoper dan met de auto…daar ben je al een behoorlijk bedrag voor kwijt op de parkeerplaats van de Efteling alleen al!

  ( en oh…ik mag dus niks over de WinterEfteling schrijven als Amke weer eens gast-schrijfster is..?? hehe! )

 7. ms

  Dat van die bussen had ik al gezien op de site van de Efteling zelf. Maar ik krijg geen info over de treinen naar Tilburg.

  Ja die parking! Dat is wel degelijk veel geld … voor wat het is. En die hotels zijn ook niet voor de poes.

  Tegen Amke? Natuurlijk mag je dat wel zeggen. Dan maken we er wel een saai dagske van.

 8. De zussies waren een midweek in een huisje in dat Bosrijk..als je daar elke dag de entree van de Efteling aftrekt ( want daar betaal je dan niks voor) viel dat nog wel mee aan kosten!

  Wat die treinen betreft…weet niet of er iets rechtstreeks vanuit België gaat…vanuit Roosendaal ( waar de intercity Brussel ook stopt) gaat er elk half uur (..u21 en ..u51) eentje rechtstreeks zonder overstappen naar Tilburg.

 9. ms

  Als ik dat opzoek op de site van de NMBS zegt die dat de internationale dienst tijdelijk buiten gebruik ligt. Ik heb nog tijd hé.

  Drie dagen Efteling … of misschien goed voor de lijn. De laatste keer Plopsa Indoor was ik 3 kilo op één dag kwijt. Okee, daar zal wel een pak vocht bijgeweest zijn ook, want thuis drink ik meer, maar het haalt wat af zo rondhossen met die twee.

 10. Die Plop die Plop, wat heb ik een hekel aan die Plop!

 11. ms

  Jij bent er dan ook wat te oud voor hé Danique.

 12. Huh? nee joh…op NMBS Internationaal naar de IC treinen…die IC Brussel-Amsterdam rijdt volgens mij gewoon hoor!
  Ik zag echter dat er ook regionale treinen van Antwerpen naar Roosendaal rijden..is misschien ook nog wat.

 13. ms

  Ik zocht eigenlijk Landen-Tilburg. Maar die werkt dus niet.

  Naar Roosendaal zijn er twee mogelijkheden:

  – de trein van Landen naar Leuven, overstap naar Antwerpen, overstap naar Roosendaal.

  – de trein van Landen naar Brussel Centraal, overstap naar Roosendaal.

  Probleem? Die doerak wil me niet zeggen hoeveel dat gaat kosten. En dan die naar Tilburg en dan die bus. Gewoon een kwestie om te zien of een auto huren niet goedkoper zou komen, rekening houdend met die acht euro die je de riool in kiept.

 14. De reis naar een pretpark is al een hele ervaring,hahahaha!

 15. Ik weet niet hoe oud dat je kinderen zijn, maar plopsa indoor is fijn voor de allerkleinste kleutertjes.

 16. Het zal voor 4 personen niet goedkoop zijn nee..en voor het gemak is het helemáál de slechtste keuze geloof ik!

 17. ms

  Volgens Slow rijdt er zelfs een bus van Turnhout naar Tilburg. Misschien moet ik eens uitzoeken hoe die juist rijdt. Wie weet.

  Het gemak? Liever enkele overstappen met de trein dan al die stadsringen met de auto. Ik heb er echt wel een beetje genoeg van.

  En naar Plopsa Coo is één overstap in Luik en Plopsa Indoor is géén overstap enkel in Hasselt een bus tot voor de deur. Dus dat is allemaal best doenbaar maar mijn voorkeur gaat momenteel wel naar die Efteling uit.

 18. Ah ja…dat is ook weer waar! En als je na een lange vermoeiende dag naar huis gaat, zit ik ook liever onderuitgezakt in een trein eerlijk gezegd!
  Je hebt nog de tijd om het allemaal eens uit te zoeken hè.
  Vertrektijden en tarieven voor Nederlandse treinen en bussen vind je op http://www.9292ov.nl

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén