Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een gelukkig nieuwjaar iedereen!

Er zijn al chocolatte sinten en pieten in den Aldi en bij de Lidl ook bekanst.

Moest het mske nu echt interesseren dan zou ze zelfs durven zeggen dat chocolatte sinten en pieten niet zichtbaar mochten verkocht worden, maar zoals ze vroeger met de vuil boekskes deden, onder de toonbank, als ge begrijpt wat ik bedoel.

Het wordt voor kinderen pas mysterieus als alleen die echte sinten en pieten met die chocolatte voor de pinnen en op de proppen komen.

Het excuus dat sintemetten, Sint Maarten voor de niet verstaanders, vroeger komt dan sinteklaas, dat moet ik toch niet uitleggen zeker, is maar flauw zenne. Die verjaart op 11 november, dat is dus ook nog zeven weken. Op die tijd kan die chocolat ook al wit uitgeslagen zijn.

Dat er in Londen winkels zijn waar dat ze al kerstspullen verkopen, dat is nog zoiets. Als er zotten zijn die ’t kopen hebben die winkels gelijk. Maar astemblieft niet in onze Colruyt. Dat maakt zo de ganse speciale sfeer rond Kerstmis kapot, als het zo een gans jaar Kerstmis is.

Al is dat bij sommigen wel zo, allee, zo een beteke. Aan de bushalte aan Zoneke stonden de kerstbollen vorige zomer nog in de bloempotten, dat was een beetje een raar zicht. Met Kerstmis stonden ze er nog, dat was dan geen raar zicht. En nu staan die er nog. Nu is dat helemaal geen zicht niet meer want het valt niet meer op. Dus … welk nut hebben die nu nog met Kerstmis?

Zo ook aan de gevels. Op veel gevels is de kerstverlichting het ganse jaar blijven hangen. Ze brandt dan niet, natuurlijk niet, dat zou pas stom zijn, maar het kost precies te veel moeite om die na Kerstmis terug af te breken.

Wettewa? Dat ze ’t ganse jaar maar chocolatte sinten en pieten en kerstdingesten verkopen. Dan is ’t ineens gedaan met omtereerst, maar dat ze dan niet blijten dat de luister van die feesten af is of dat vroeger Kerstmis toch plezanter was.

Previous

Er dicht tegen

Next

Plopsa hier – Plopsa daar

7 Comments

 1. Ik vind het ook altijd erg om te zien hoe vroeg de sinterklaasspullen en de kerstspullen al in de winkels komen. En het lijkt elk jaar te vervroegen, echt belachelijk. Zeker met kerst vind ik het toch ook een beetje inbreuk doen op de kerstsfeer. Tegen dat het kerstmis is ben je al die kerstdecoratie al beu gezien en is het al niet meer zo speciaal vind ik

 2. bea

  Dat vind ik ook zo erg, vooral voor de kindertjes Dat heb je hier ook met de klaaskoeken. Toen ik kind was werden die alleen verkocht bij de bakker rond de tijd van sinterklaas. Nu kan je ze het ganse jaar door kopen en rond pasen noemen ze paaskoeken. Pffff, er zijn geen tradities meer

 3. bea

  Oooooh….mijn ventjes moesten sip kijken, azo

 4. En wat te denken van die Kerstwinkels die het hele jaar rond kerstspullen verkopen. Rare gewaarwording om op een zomerse dag in zo’n winkel rond te lopen! In Brugge zijn er een paar dergelijke winkels .Die worden platgelopen door de toeristen vooral Amerikanen zijn er gek op.
  Vroeger was een mens blij om bij de verschillende feestdagen de versierde etalages te bekijken. Nu draait een mens zijn hoofd niet meer om als Sint en Kerst met september al om de hoek komen kijken! En na Nieuwjaar beginnen ze al met Pasen. Neen de sfeer rond die feestdagen is er niet meer.

 5. Moesten ze durven, ze zouden in de zomersolden aanbieden

 6. ‘k Zag het ook ja in de supermarkt…het is pas september nota bene…we vonden oktober altijd al vroeg! hahahaa! De lol gaat er echt wel af zo..alles voor de commercie hè pfff.

 7. gelukkige zondagavond wens ik je
  nee als alles zo vroeg is is de lol er van af
  en t duurt ook veel te lang om alles verborgen te houden thuis, bijna drie maanden die sinten en pieten verbergen, niet te doen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén