Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Afscheid

mske is heel erg conservatief. Dat betekent dat ze erg gehecht is aan haar spullen en ook aan haar kleren. Ze zal nooit iets wegdoen dat nog goed is, noch iets nieuw kopen waar ze nog een goed exemplaar van heeft.

Dus begon ze nu, na het vermageren, terug haar kleren en schoenen van vroeger, van voor de hormonenperiode, aan te trekken.

Nu wil het toch lukken zeker. Deze zomer gingen haar zwarte geklede sandalen niet echt stuk maar ze pelden af. mske had er hartzeer van. Ook haar wandelsandalen gingen rare dingen vertonen, zoals kleine stukjes die van de zolen afbraken. mske kocht zich een paar dat een beetje het midden hield tussen de twee.

Toen de hiel van één van haar bottinnekes op het eind van vorig donker seizoen los kwam, liet ze die lijmen bij de schoenmaker die er niks wou voor rekenen omdat het, volgens hem, een hopeloze zaak was. Zaterdag zaten beide hielen los. mske kocht zich maandag een paar botten.

De laatste tijd had ze al gemerkt dat ze witte schilfertjes op haar kleren had als ze haar goretex vest had aangetrokken. De eerste keer dacht ze dat he kwam omdat ze tegen de laaghangende takken van een boom was gereden. De tweede keer bekeek ze de binnenzijde van de vest vermits ze zelf geen last van schilfertjes heeft. Ja lap! Die voering schilfert af.

mske zuchtte er van.

Die nieuwe sandalen heeft ze nu toch al enkele maanden en daar is ze al beste maatjes mee. Die botten heeft ze gisteren voor de eerste keer aangetrokken. Of ze daarmee maatjes gaat worden moeten we nog afwachten.

Nu moet ze zichzelf nog overtuigen dat ze een nieuwe vest nodig heeft, ook al omdat er in haar coachjas nu twee mskes kunnen.

En dan het moeilijkste! De oude wandelsandalen staan bij haar klompen … om in de hof te werken. Met die pellende geklede sandalen en die bottinnekes kan ze dat niet. Maar die in de vuilzak gooien? Dat wordt nog wat!

Previous

Tegenstrijdigheden

Next

Epileren is een kunst

4 Comments

  1. Sloef goede middag…

    ik kan u volgen, wij doen dat ook niet ! De schoenmaker zei onlangs dat er meer en meer schoenen worden binnengebracht om te repareren . Teken des tijds ?? Misschien toch niet weggooien ?
    En bij ons in het bos geven wij de fietsen ook door, evenals het speelgoed en om te ravotten zijn die goed genoeg . Fijne groetjes )pepino

  2. Hier is ’t van ’t zelfde!

  3. ik was juist deze week in mijn kasten aan het rommelen om toch eindelijk komaf te maken met kledij die ik al eeuwen niet meer draag.Wil je wel geloven dat ik het meeste heb teruggelegd!! Zeggen ze niet dat de mode zich na 10 jaar herhaalt? hihi!

  4. Hmm…ik ben wat dat betreft wel zó precies hetzelfde…m’n vorige sandalen heb ik 7 jaar(!) gehad en ik kan ze écht niet weggooien..m’n huidige zijn onderhand ook alweer versleten!
    En dan moet nu het onvermijdelijke gebeuren…m’n rugzak moet vervangen worden…na 10 jaar trouwe dienst..oh help!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén