Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een voorraadje voor de winter

Heel veel jaren geleden maakte mske eens een postuurke met schelpen. Een wel erg geslaagd postuurke. mske weet wel waar dat postuurke staat, maar door omstandigheden is dat nu buiten haar bereik.

Toen ze daar eens iets over vertelde tegen Amke en Ella opperden die dat ze dat toch nog eens zou kunnen hermaken. Kan dat? Of kan dat niet? mske zou er niet kunnen op antwoorden aangezien ze niet meer weet hoe ze dat gedaan heeft.

Maar toen Amke en Ella te kennen gaven dat ze best in de herfst of zo ook eens naar de zee zouden gaan, dacht mske dat ze dan de juiste schelpen konden rapen om er dan in de koude winterdagen, als de kindjes hier zijn, eens mee te knutselen.

Zondag raapten ze schelpen: Amke, Ella en mske. Op een zeker ogenblik dacht mske dat het toch wel gek was om op haar leeftijd nog schelpjes te zoeken, maar toen ze al die halfwas mannen, volwassen mannen en rijpere mannen met vliegerkes zag staan spelen dacht ze dat zij dan gerust kon schelpkes rapen.

En toen ze vonden dat de buit groot genoeg was, wou Slow eens naar het Zeebos. Ze wisten niet wat het was, ze wisten niet waar het was maar wie zoekt die vindt en waar een bos is wordt gewandeld en als het een klein boske is, is het ook een klein wandelingske.

Maar van dat over een strand schuifelen op zoek naar schelpjes krijg je rapper zere voeten dan van een stevige wandeltocht.

Gisteren wisten ze dan ook wat doen: schelpkes wassen, laten drogen en sorteren.

Previous

Na het rijdend kiekekot …

Next

Een eng geluid

9 Comments

 1. bea

  Schelpjes rapen is voor alle leeftijden, juist dat het soms wat moeilijker wordt naarmate de leeftijd vordert om terug recht te raken

 2. Bea haalt me de woorden uit de vingertoppen..er staat geen leeftijd op schelpjes rapen…geen mens kan daar aan weerstaan als ie op een strand loopt..ik al zeker niet! hehe!

 3. Ook in de winter heb je dagen waarop je kan verzamelen aan het strand, niet echt top maar het kan.

 4. ms

  Ja natuurlijk, maar dat is niet zo geschikt voor kindjes.

  Slow en ik zullen in de winter ook nog wel eens naar zee gaan, maar dan gaan Amke en Ella niet mee.

 5. Misschien is het met zijn tweeën nog wel veel en veel leuker, iig anders en meer zoalos het ooit begon!

 6. Niks kinderachtig. Nostalgisch, en leuk om samen met de kindjes te doen!

 7. leuk toch, en waarom zou dat kinderachtig zijn, ontspanning kan nooit kinderachtig zijn
  ik trek mij langs om minder aan van wat mensen vinden over wat je moet doen om ‘normaal’ te zijn, het werkt echt bevrijdend
  maar soms heb ik ook nog schroom moet ik eerlijk zeggen
  ik heb vorig jaar op de kermis samen met een vriendin eendjes gevangen, en we hadden de grootste pret

 8. ms

  Ik trek me daar helemaal niets van aan, maar ik vond het zelf misschien wel wat gek. Niet kinderachtig, dat is iets anders.

 9. En binnenkort kunnen jullie lekker knutselen.
  Tipje: ons Fieke had zo’n grote isimo kubus en die heeft ze vol gekleefd met schelpjes. Ze had ze vooraf nog allemaal geverfd ook, maar dat hoeft eigenlijk niet. Het resultaat mocht er wel wezen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén