Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Jammer maar helaas

Het is niet gisteren gebeurd, waar ergens vorige week. mske had de doos met kerstgarnituren afgehaald, jaja, onze boom is alle jaren dezelfde, de opsmuk ook, en ze begon er aan. En ineens keek ze raar op. Eén van de brooddeeg hartjes die ze samen met Amke en Ella maakte, voelde aan als een spons. Ze bekeek eens beter en dat zat tegen de rand van de doos.

Was het nu vocht? Of ouderdom? Ze zijn ondertussen toch ook twee jaar oud en staan het gros van de tijd op zolder. In elk geval, er was dat ene hartje, maar er was wel een tweede dat een begin van … vertoonde.

Ze liggen nu op de schouw boven de stoof. Als ze niet terug hard worden, moeten ze weg. “Waarom?” vraagt Amke beteuterd.

Wel simpel, een sponzig hart kan nog wel in een kerstboom, maar een beschimmeld hart, dat ziet mske nu toch niet zitten. En dan te bedenken dat ze dacht dat het spul steen werd bij het bakken.

Previous

Kerstwens

Next

De gevaarlijke kwetsuren

4 Comments

  1. Aaah..zonde hoor! Ik zou er enorm de pest over in hebben..net als over m’n oude glazen balletje..ik hecht erg aan spullen..en al helemáál aan zelfgemaakte! Heb hier nog een afbrokkelend plantenpotje staan..zelf gekleid door m’n nichtje die inmiddels al 18 is hehe..dat zou ook hard moeten zijn maar wordt ook steeds zachter blijkbaar..zo jammer!

  2. Zonde, een beschimmeld hart is idd niet zo ideaal voor in de kerstboom

  3. Da’s spijtig. Dat hartje was met een héél groot hart gemaakt en werd sindsdien erg gekoesterd. Ai ai ai, ik ging er ook vanuit dat die jaren meegingen … Mss opnieuw eentje ineen knutselen, samen met Amke en Ella … ? Zoiest geef je niet graag op hé …

    Echt zonde … !

  4. Jammer! Maar zo heb je wél weer een reden om nieuwe hartjes te maken, samen met Amke en Ella!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén