Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De gevaarlijke kwetsuren

mske heeft er iets mee, met die kwetsuren die je nauwelijks ziet. Bij mske gaan die dingen dan ontsteken en hun genezing kan weken duren. Daarom staat hier een potje ontsmettingsspray in de schuif om daar, in geval van, zo onmiddellijk een spuit te kunnen op geven.

Ze heeft er weer eentje, zo een prutskwetsuur. Ze werd de week voor deze aangevallen door een agressief stuk plastic waardoor ze een sneetje had, zo minuscuul dat je het bijna met het blote oog niet kon zien.

Bij gebrek aan ontsmettingsmiddel heeft mske dan maar de aloude remedie gebruikt … ze heeft haar vinger in haar mond gestoken. Daarna werd het helemaal vergeten … tot zaterdag. Er zat een rode bult op mskes vinger en het deed daar wat pijn al was het sneetje helemaal genezen.

Wonderdokter mske heeft het opgelost. Ze heeft geopereerd, open gemaakt dus en er ontsmettende zalf en een pleister op gedaan. Dat paste nu niet precies bij haar outfit voor het kerstfeest maar die rode bobbel ook niet. Ze heeft daar sedertdien regelmatig ontsmettende zalf op gesmeerd en een pleister op geplakt.

Vanmorgen besliste ze om het risico te lopen en te zien of het zaakske nu echt genezen was. Het is toch wat hoor, mske en de kleine kwetsuurtjes.

Previous

Jammer maar helaas

Next

Efkes de vuile was buiten hangen

11 Comments

 1. bea

  Kleine kwetsuurtjes zijn het gevaarlijkst, ze worden meestal als niet erg aanzien, niet ontsmet en een beetje later hebben we het zitten. Te hopen dat het kwaad ondertussen weer verdwenen is en te hopen dat bij het volgende klein kwetsuurtje je u dat nog herinnert

 2. ms

  Het probleem met die dingetjes is dat je ze onmiddellijk zou moeten kunnen ontsmetten en dat dat soms niet kan.

 3. Hoe noemden jullie dat ook alweer? moederkenszalf? yuckkk!
  Ik vrees dat Axel dezelfde kwaal heeft als jij..alles wat ie aan wondjes krijgt, ontsteekt..nu heeft ie weer een plekje op z’n kop…oh oh..dat wordt een kaal plekje en dat vind ik op z’n kop toch een stuk minder als op z’n voetjes!

 4. ms

  Het is gewoon verschrikkelijk hoe snel die dingen ontsteken. En dus spuit ik daar meestal onmiddellijk wat Cedium op, maar dat fleske hangt niet bepaald rond mijn hals ook niet.

  In de fietstas zit er wel altijd wat in. Dus in het vervolg moet ik dat ook in mijn heuptasje stoppen.

  En Axel kan het zelfs niet zeggen als hij zo een pietepeuterig zaakske aan de handpoot heeft, terwijl het in feite zo opgelost kan zijn maar dan zo geniepig stil blijft tot het later dan kuren krijgt.

 5. Hier nog zo eentje…. Daarom heb ik altijd een paar per stuk verpakte alcoholdoekjes in mijn jaszak zitten (Soft-Zellin). Klein, en direct gebruiksklaar. Geen gesukkel met spuitbusjes die net als je ze nodig hebt verstopt zijn. Heel wat minder om mee te sleuren ook. Hopelijk ben je er gauw vanaf!

 6. Sloef goede middag…

  het is rapper gebeurd dan genezen en ze kunnen venijnig ambetant zijn ! En tegen klappen helpt schijnbaar ook niet , maar de etter eruit en goed ontsmet….dan zal het wel lukken . Fijne groetjes)pepino

 7. Axel zegt nooit wat nee..pas als ie met zijn (vuile!) poten eraan zit te krabbelen weet ik hoe laat het is…té!

 8. ms

  Tja, het was ook maar zaterdag, toen ik in mijn vinger begon te bijten dat mijn nikkel gevallen is.

 9. Alcoholdoekjes heb ik ook altijd in mijn tas,en zo een klein flesje desinfecterende handgelsomex.Doodt 99,99% de bacteriën zonder water en zeep. Handig voor als ik ergens iets ga drinken en naar de w.c ga

 10. Als het maar zo’n héél klein, miniscuul kwetsuurke-van- niks is, dat soms toch wel aardig lastig kan zijn, dan steek ik dat, indien het kan,zoals vingers, even in mijn mond.
  Sabber dan op ’n vampierlijke wijze mijn eigen bloed op, bekijk daarna vakkundig dat kwetsuurke- van- niks nog één keer, duw er effe op, en als het dan niet meer bloed, dan plak ik er een pleister op. dat is ‘Moederkeszalf’ noemde mijn moeder dat…
  * ze is nog steeds gelukkig … *

 11. ms

  Maar dat heeft hier dus niet geholpen, al bloedde het niet. Het was zelfs niet erg genoeg om te bloeden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén