Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kerststal

mske bekeek het kerststalleke dat ze nog niet eerder zag.

Ja zeg, Sint Jozef zijn hoofd is er af. Dus hebben we er maar een herder bij gezet.

Een frons en een denkpauze later.

Misschien hadden we beter de andere genomen, die heeft geen schaap in zijn armen.

Previous

Help! We zijn omsingeld!

Next

Het noodmachien

8 Comments

 1. hihihi, bij ons stond er geen kerststalleke dit jaar. De beeldjes dateren nog van Manlief zijn ouders en aan elk beeldje zie je, (als je naderbij komt), wel hier of daar een barstje en lijmsporen… We hebben ze nog steeds, voor hem puuuuur jeugdsentiment … !

  OT: ze voelde zich gisteren al véééél beter !Joepieeee … ! Tot later Ms-ke … !

 2. ms

  Hier staat geen kerststal. Die heeft hier nooit gestaan trouwens. De kerststal heb ik achtergelaten toen ik naar hier verhuisde. Maar het was de eerste keer dat me opviel dat er bij Bollie wel eentje stond, figuurtjes dan, geen stal.

 3. Bij ons nooit een kerststal ,maar om onze kinderen en nu de kleinkinderen te plezieren wel een hele hoop kleine houten handgemaakte huisjes van boomschors die ze dan willekeurig op een witte wattige doek (om de voet van de kerstboom te verbergen)placeren! Stof om te redetwisten waar de kerk en het café en de grotere en kleinere huisjes moeten staan!! Elke dag verplaatsen ,zo blijft het kerstdorp “levendig”(gelukkig gaat dat niet zo met échte huizen )

 4. hier wel een (zelfgeknutselde)kersstal maar Maria moet haar kindje in haar armen houden, gebrek aan kribbe en dat minipopje verandert nogal eens van houding, Jozef interesseert hen niet die staat er voor noppes bij, de schapen en de kikker en het rendier en het muisje daarentegen…

 5. Och..dat schaapje was natuurlijk een knuffelschaapje ( dat zijn de beste knuffels trouwens..schaapjes! )..voor dat kindeke..die had het toch vast koud in die trog..euhmm kribbe!

  Ik heb niks trouwens tegen die stallen hoor, ook al heb ik die zelf nooit staan. Voor mij is het een mooi verhaaltje dat zo uitgebeeld wordt..en ik ga ook graag weleens naar de Efteling!

 6. Sloef goede avond…

  hier zijn die beeldekens in hun dozen verdwenen en dan verneem ik toch een bericht over de Kerstman…die aangifte van verdwijning gedaan had in Anderlecht ! Hij had zijn rendieren geparkeerd voor het slachthuis om een stukske te gaan eten en bij terugkomst waren die verdwenen ! Fijne groetjes )pepino

 7. Gettie

  Dat is een metafoor zeker, die Jozef was toch echt en echt een arm schaap hahahaha.

 8. Nooit een kerststal onder de boom,niet bij ons thuis,en hier ook niet, wel een dorpje met een treintje.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén