Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het noodmachien

Slow heeft het broodmachien laten vallen. Niet het broodoventje, maar de broodsnijmachine. Een poot af! Hij had dat die morgen staan vertellen tegen mske, die denkt dat er langer broodmachines zullen zijn dan zij. Bovendien is er nog een tweede maar daar zit een beetje roest op de schijf en zodoende gebruiken ze dat niet.

Dat pootje zou gelast moeten worden, maar ze kennen hier geen lasser. Dus probeerde Slow dat pootje aan die broodsnijder vast te houden met een klein sergeantje. Dat dat niet ging lukken, dat had mske hem al kunnen vertellen voor zijn poging. Hij heeft er dan maar een bric-à-brac oplossing voor gezocht.

Gisteren wou Zoneke een paar boterhammen snijden. Een gedonder, gevolgd door gesakker. Zoneke was met het broodmachien door Slow’s constructie gezakt. Slow krijgt die constructie niet meer goed.

En ze kennen nog altijd geen lasser. Niet dat zij hier zelf niet kunnen lassen hoor, maar het is geen gewoon ijzer.

Previous

Kerststal

Next

De kleine tegenslag

8 Comments

 1. bea

  De overige poten er ook afdoen??

 2. Past de schijf van de ene niet op de andere?

 3. ms

  @ Bea: dan snijdt de schijf in de tafel.

  @ mizzD: dat zouden we kunnen proberen als we die schijf er af moesten krijgen. We gaan dat proberen maar dan wel in de hoop dat die dan achteraf niet los komt.

  Dat zijn twee verschillende modellen zie je. Dat tweede is er nog zo eentje van uit mijn prille kindertijd.

 4. Oei..twee verschillende modellen? dan zal dat wel niet goed passen hè. Geen gevaarlijke dingen doen hoor.

 5. Sloef goede middag…

  wat ne mens toch allemaal doet om aan een nieuw broodsnijmachien te geraken hé ! En als de poot gewoon van ijzer is, volstaat solderen ook hoor, tenzij het natuurlijk een model is van voor den eerste wereldoorlog ! Probeer maar eens…wat zeg je, ge hebt gene soldeerbout ? Maar daar geloof ik niet veel van ! Veel succes ! Fijne groetjes )pepino

 6. Dat is pech,eens in een kringwinkel op zoek gaan. Bij mij is het het wasmachien dat gestorven is

 7. Ik vind al dat gewroetel aan die broodmachine maar gevaarlijk! Het zijn solden ,eens gaan kijken in de winkel voor een nieuwe?

 8. ms

  Eerst dit eens lezen. Dit is dus wat ik in gedachten had toen ik het kocht. De andere, met de poot af, was een latere versie, in inox (denk ik) en het begon meer op zo eentje van bij de beenhouwer te lijken. Dus we willen dat nu wel laten lassen (als we iemand vinden die dat kan lassen).

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén