Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Prins van Oranje

Sedert mske eens jaren geleden het verontwaardigde artikel las van de reporter die uithaalde naar die twee onverlaten van prinskes van Nassau, omdat die het hadden gewaagd de meute persmuskieten op sneeuwballen te tracteren, vond mske die prinskes van Oranje wel toffe kereltjes. Later konden die mannen haar natuurlijk niets meer schelen. Volwassen prinsen zijn maar gewone mannen.

Wat inhoudt natuurlijk dat ze ook doen wat gewone mannen ook doen. Waaghalzerij. Praten wij dat goed? Neen, integendeel, je moest de preek eens gehoord hebben die keer dat Zoneke grijnzend vertelde dat hij buiten de piste had geskied. mske had het over verantwoordelijkheid en zo meer. Of hij het daarna nog deed? Dat weten we niet, hij vertelde het niet meer.

Maar gisteren schrok ze toch toen ze de reacties zag bij het artikel over die lawine. Hoe monsterachtig, boosaardig en gemeen. Dat het zijn eigen schuld was geweest en hoe dom je kan zijn en nog meer van dat fraais.

Is het nochtans niet op die zelfde gazetten, al zijn het mogelijk niet dezelfde reageerders, dat er altijd gereageerd wordt op artikels over 0-tolerantie bij drank, dat dat belachelijk is? Dat je gemakkelijk 1 à 2 pintjes kan drinken en toch nog dezelfde rijcapaciteiten hebben? Sommigen hebben het zelfs over meer pintjes. Of gewoon dat dat niet haalbaar is omwille van likeurpralines en hoestsiroop?

Of als het over de maximum snelheid gaat, dan zijn die regels en wetten ineens niet meer zo de juiste leidraad, dan zijn die enkel om automobilisten te pesten, want zij kùnnen rijden, ze kennen hun auto en alle fraais meer.

mske zou zeggen dat Johan Friso de risico’s kende en wist dat het kon gebeuren, dat weten de slachtoffers van die doodrijders meestal niet.

Previous

Je zal daar maar staan met maar één

Next

Niet te Missen

13 Comments

 1. Eigenlijk wel vreemd hoor, dat die Johan Friso dat deed..ik lees vanmorgen in de krant dat ie nogal bedachtzaam is en risico’s meestal uit de weg gaat..du waarom dan nu tegen alle waarschuwingen in toch buiten de pistes gaan skieën? En dan ook nog zonder lawinegevaarsysteem, een soort van airbag in je rugzak schijnt dat te zijn waardoor je boven de sneeuw blijft ‘drijven’ in geval van een lawine…de vriend waar ie mee aan het skieën was, had dat wél..die mankeerde dan ook niks.
  In ieder geval..mensen die zeggen dat ze met alcohol op nog héél goed kunnen rijden, zijn nog benevelder dan ze van de alcohol al zijn hehe.
  Maar er zijn een hoop mensen die altijd denken dat hén niks zal gebeuren hè..je zal het maar tegenkomen op de weg..!

 2. Hey..kan ik hier nu niet meer reageren?

 3. Huh? wat vreemd..m’n eerste reaktie is helemaal weg..dit zijn de skynetblogs toch niet?

 4. Ennieweejjj..ik schreef dus dat mensen die zeggen dat ze met alcohol op nog kunnen rijden benevelder zijn dan ze van de alcohol al waren! Maar dat er jammer genoeg ook een hoop mensen zijn, die denken dat hén nooit wat overkomt en dat ze zich daarom niet aan wetten en regeltjes hoeven te houden.
  Met die prins is echter wat vreemds aan de hand hoor..las vanochtend in de krant, dat het volgens vrienden helemaal niet zo’n waaghals is, dat ie eerder bedachtzaam en voorzichtig is en risico’s het liefst uit de weg gaat. Weet niet..misschien opgejut dan door z’n vrienden..maar die hadden wel zo’n ‘airbag’ in hun rugzak waardoor ze bij een eventuele lawine boven de sneeuw bleven drijven..die mankeerden dan ook niks. Echt wel vreemd allemaal…maar dit is dan ook die prins die met dat ex-liefje van die topcrimineel getrouwd is hehe..!

 5. ms

  Ik heb geen goed woord voor diegenen die beneveld achter hun stuur kruipen.

  En die prins? Die wordt bestraft omdat de ex van zijn vrouw een crimineel was? En dat alleen omdat ze niet toegaf dat dat haar ex was? Hadden ze dat eerlijk opgebiecht dan mocht hij wél koning worden? Als hij aan de beurt kwam, tenminste.

  Blij dat ik niet van koninklijken bloede ben, er zijn me wat te veel regeltjes aan.

 6. HUH???? waar komt die reaktie nu dan weer vandaan daarboven aan?? hier is vandaag ook wat vreemds aan de hand hoor!

 7. Volgens mij was ie er niet zo rouwig om hoor dat ie geen koning meer mocht worden hehe..maar zij had wel de nodige verhaaltjes opgehangen en dat had ze beter niet kunnen doen..zo zie je maar dat zelfs hele slimme meiden ( want dat is ze echt wel) ook weleens niet zo slim kunnen doen.

 8. ms

  Die reactie? Wel, hier houdt Akismet de wacht. Zo goed als foutloos. Maar sedert één van de vorige updates laat hij zo héél af en toe eens een steekje vallen.

  Dus had hij die eerste reactie even bij spam gaan zetten en daar heb ik die terug op gevist.

  Hoe dan ook, ik hoop dat hij er door komt, voor die twee kleintjes alleen al. Eigen schuld of niet, prinsesjes of niet.

 9. Tss..die had je nu dan wel gevoeglijk in de spambox kunnen laten hehe..nu staat alles er dubbel hahahaha!
  Zou inderdaad heel erg zijn voor die kleintjes..Mabel verloor zelf haar vader toen ze 9 was..die verdronk in een wak met schaatsen! Ironisch hè..de wintersport is haar niet erg goed gezind kun je wel zeggen.
  50% kans op overleven als je bedolven bent geworden door een lawine schrijven ze in de krant..da’s niet zoveel vind ik.

 10. ms

  Ik vind de berichten niet bepaald optimistisch klinken, neen. Afwachten maar.

  Hé zég! Ik had die gewoon uit de spam kunnen halen en niets zeggen, dan dacht iedereen misschien dat jij wat beneveld was.

 11. Waarom moeten mensen altijd zo heftig reageren? Die man heeft gewoon pech gehad en hij zal ook niet opzettelijk een lawine veroorzaakt hebben.Het spijtige is dat hij niet zo’n airbag aanhad. Ik hoop voor hem en zijn hele familie dat hij goed ontwaakt uit de coma warin ze hem nu houden.

 12. Mja…dat zou kunnen..als ik niet hoef te rijden ben ik wel vaker in het weekend wat beneveld hehe!

 13. ms

  @ Magda: soms denk ik dat ze zo reageren als het over personen gaat die ze stiekem benijden. Een soortement leedvermaak.

  @MizzD:

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén