Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Je zal daar maar staan met maar één

Wat gelukkig niet het geval was. Maar kom. Wat was er aan het handje?

Twee Belgen hadden een dongel besteld bij Albert Heyn, ze gaan die afhalen. De kleine Belg betaalt met haar bankkaart. Geen probleem. Ze doen hun inkopen, de kleine Belg betaalt met haar bankkaart. Geen probleem.

Die avond willen ze die dongel opladen met die bankkaart, dat lukt niet. Een lang verhaal in het kort? Dat systeem aanvaardt geen Belgische bankkaarten. Oplossing van dat lang verhaal in het kort? Dat meiske van Albert Heyn heeft dat met haar bankkaart geregeld en de twee Belgen hebben haar dat cash betaald.

Ze besluiten dat ze wel eens een bankrekening in Nederland zullen openen, zodat ze die dongel zonder tussenkomst van derden kunnen opladen.

Enkele dagen later is het tegoed op de OV-chipkaart nogal gezakt. De kleine Belg steekt haar bankkaart in de automaat en krijgt de melding: “pincode verkeerd” zonder dat ze ook maar één vinger naar die toetsen heeft uitgestoken. Ze probeert opnieuw. Zelfde resultaat.

Van het schrikken, want dat kunnen ze goed, die twee Belgen, schrikken, beginnen ze te peizen, te peizen hoe ze dat nu moeten oplossen, Connexxion is zoals gezegd niet muntgezind en de grote Belg kon maar één keer meer over en weer.

De volgende morgen bepeinzen ze dat er misschien wat fout zit met die automaat en gaan in een krantenwinkel binnen en proberen met de kaart van de grote Belg. Dat gaat. Waarop de kleine Belg zegt: “wel verdraaid” en het ook opnieuw probeert. “Pincode verkeerd” en dat zonder ook maar iets te doen. Awel merci.

Terug in België contacteert de kleine Belg de bank waar ze haar zeggen dat ze dat eerst hier eens moet proberen, wat ze natuurlijk doet al bedenkt ze dat bankieren ook in Nederland geen probleem was, maar ze zouden wel zien.

Ze gaat naar een bankautomaat en haalt geld af. Ze krijgt geld. Ze wil in de winkel betalen … “Laatste poging pincode” zegt dat toestel.

Er is een nieuwe bankkaart aangevraagd. Maar nu, nu gaan ze zeker werk maken van die rekening in Nederland. Twee bankkaarten is altijd veiliger dan één. Peisde ni?

Previous

Ontmoeting met een oude liefde

Next

Prins van Oranje

13 Comments

 1. hebben die twee Belgen in Nederland eigenlijk feitelijk nog iets anders gedaan dan proberen kaarten opladen ;-?

 2. ms

  Gelukkig heb jij blijkbaar niets dan meevallers.

 3. bea

  Twee is beter dan één + dan nog twee van de nederlandse rekening: superbeter
  Dat was een heel gedienstig meiske daar bij Albert Heyn. Niet veel zouden er dat doen…denk ik.

 4. Vond ik nou ook, dat dat wel heel vriendelijke service was van dat meisje van de AH.
  Het zou niet moeten kunnen, in een verenigd Europa, dat je voor een buurland een andere bankkaart nodig hebt..maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat het héél vervelend was en dat je geen zin meer hebt in zo’n stressy gedoe als je al van huis bent en al.

 5. ms

  Ze deed dat dan nog na haar werkuren en die winkel was open tot 21u. Dat zou je hier niet meemaken (denk ik).

  Wel, dat dacht ik ook, dat Europa altijd zo een grote mond heeft als de Belgen iets goedkoper zitten dan elders en als er in België iets hen niet zint, maar dat je ze nooit hoort als de Belgen op één of andere manier er baat zouden bij hebben.

  Misschien moeten we het één van deze dagen eens over onze energieprijzen hebben, maar ik denk dat daar al meer dan genoeg over geschreven is.

 6. Lol, precies altijd wel problemen om kaarten op te laden . Misschien is zo’n nederlandse rekening zo’n slecht idee niet

 7. ms, ja ik heb daar alleen maar meevallers want ik heb daar al een rekening. Slim meisje uit ondervinding (had kaart-problemen met de metro)

 8. Sloef goede avond…

  wel, dat meiske verdient een pluim en wat een dongel is , weet ik nog niet en ik heb het opgezocht in de ‘ dikke ‘, maar zonder resultaat en misschien is dat de oorzaak . Hopelijk is het nu opgelost ? Fijne groetjes )pepino

 9. ms

  Een dongel/dongle ziet er uit als een usb-stick en is in feite een klein modemke. Er moet een simkaart in en zo kan je overal op internet.

  Hij moet wel op tijd en stond opgeladen worden.

  Ik denk dat “de dikke” het ook nog niet weet.

 10. Die twee Belgen hebben veel avonturen ginder, kunnen mischien een boek schijven “twee Belgen in Nederland” hi hi

 11. Heb ik geluk dat ik in de grensstreek woon.Overal kan ik met mijn kaart betalen. Geen gedoe.Maar of dat verder in Nederland ook zo zou zijn ,tja dat weet ik niet.Maar een Nederlandse rekening openen ,kan het nog gekker in een Verengid Europa.

 12. olive heeft een ING-rekening en eigenlijk nooit problemen in het buitenland, maar tja het heeft te maken met OV-kaarten hè…

 13. ms

  Ja dus, ergens bij het opladen van die OV-chipkaart is er iets fout gegaan en vermits Slow’s kaart dat probleem niet heeft en ik wél terecht kan bij bankautomaten kan het zijn dat het probleem zijn oorsprong vond bij die automaat in Rotterdam.

  En vermits het voor die dongel toch aangewezen is vind ik het op zich zo erg nog niet.

  We zullen eens een uitstappeke naar Maastricht plannen sé.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén