Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vogels van allerlei pluimage

Het is al lang geleden dat mskes nonkel wist te vertellen dat het dom was in de winter de vogeltjes te voeren. Zo leerden ze de weg naar je groententuintje vinden en waren ze niet meer bang voor mensen wat, volgens hem, zijn gevolgen had in de zomer met echte plundertochten in zijn legummenhofke. Hij zou dat nooit doen en hij was er tegen dat anderen het deden.

Daar dacht mske aan bij het lezen van een artikel waarin stond dat een vrouw werd beboet voor het voederen van de mussen, want de flikken hadden gedacht dat ze duiven voerde en dat is bij wet verboden.

Men moet oppassen met liefdadigheid de laatste tijd. Liefdadigheid is een gevaarlijk iets geworden. Iets doen of werkelijk helpen is uit den boze. Enkel liefdadigheidsorganisaties mogen dat.

Previous

Water dat alleen maar door de kraan komt

Next

Een verwittigd man

5 Comments

 1. bea

  Nogthans eten vogeltjes slakken en insekten die op de groentjes zouden kunnen zitten
  Mooi gebaar van de vogelbescherming.Potverdikke waar gaan we naartoe, boetes voor dit, boetes voor dat.

 2. Waar gaan we heen inderdaad! Ik herinner me iets soortgelijks..iets van een oude man die brood op de grond gooide voor de vogeltjes en toen beboet werd voor rommel op straat gooien..ja, toen die stadswachten ( zijn géén agenten maar denken door hun apepakkies wél dat ze het zijn!) eraan kwamen stampen, waren de vogeltjes alweer gevlogen natuurlijk!
  Te belachelijk voor woorden..of ze niks beters te doen hebben..maar ja..politie..mensen met een béétje hersens gaan toch wat anders doen om de kost te verdienen hè!

 3. Hier mogen we gee meeuwen voederen en dat is maar terecht want het zijn wel mooie vogels maar geweldig agressief.Ze hebben de zee om voedsel te vinden en door het voederen in tuinen en op straat worden ze lui.De mensen begrepen dit en niemand voedert deze dieren nog.Maar om zo ver te gaan dat je beboet wordt om duiven en mussen …eten te geven.Dat vind ik erover.

 4. Ik heb het ook gelezen. Erg dat de flikken het verschil tussen een mus of een duif niet kennen.

 5. Jouw nonkel is een wijs man. Dat kan men niet ‘van alleman’ zeggen … !

  Tjilp Tjilp …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén