Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pasen, het feest van het nieuwe begin

Paaszaterdag, net voor de middag. Alles is rustig. Slow en mske zijn nog aan het werk. Dan gaat de telefoon.

Het is Zoneke, die zegt: “ons meiskes hebben een schone pasen gekregen!” “Oei” denkt mske. Eigenlijk schrikt ze een beetje want na zoiets verwacht ze slecht nieuws.

Nu ja, of het nu slecht of goed nieuws is, daar zijn we eigenlijk nog niet uit. Het zit zo. Amke en Ella leerden paardrijden op Ruin, maar dat is zo een groot paard voor twee kleine meiskes, dus kochten Zoneke en Bollie in september Pony.

Twee weken geleden zag Bollie wat eigenaardigs aan Pony en ze haalde er de veearts bij. En ja, Pony was drachtig, het zou nog een zestal weken duren.

Op paaszaterdag, in de vroege morgen, belde de eigenaar van het paardenhotel Bollie op en zei: “er staan twee paarden in de box”.

Ze hebben Pony’s vorige eigenaar opgebeld die zei dat het niet kon … en als het dan toch zo was, wel dan was die ene hengst de vader!

Ja, wat nu? Houden of verkopen?

Het zal moeilijk worden, want op pasen zei mske dat Amke en Ella nooit op de paardenpeuter zouden kunnen rijden aangezien zij te groot zullen zijn tegen dat die groot genoeg is. En Amke ging eens efkes voor mske uitrekenen dat dat niet zo was.

Previous

Sali

Next

The Runaway Jury

5 Comments

 1. Aggot..ja, dat wordt moeilijk dan! is ook wel héél leuk, zo’n baby-paardje..alle jonge dieren zijn vertederend hè!

 2. bea

  Een hele schone pasen! Het zal nog een moeilijke beslissing worden…ik zou het houden

 3. Een klein wonder en een groot dilemma, lijkt me dat ! Succes met knopen doorhakken !

 4. Ik zou het niet over mijn hart krijgen om het te verkopen, het moet toch enkele maanden bij de moeder blijven,en hebben ze er elk eentje.Dus houden maar zeker.

 5. Oei…

  Niet verkopen, houd maar. Dan hebben jullie een poni familie.

  Groetjes

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén