Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Weekend getorpedeerd

Nog enkele uren en dit verschrikkelijk weekend zal verleden tijd zijn. Het beloofde nochtans een mooi weekend te worden met mooie vooruitzichten en och, op zich zou het eigenlijk niet zo slecht geweest zijn, maar …

Normaal was er afgesproken dat Zoneke en Bollie, Amke en Ella naar hier zouden brengen op zaterdagavond, zo ergens tussen zeven en half acht, want zij moesten naar een trouwfeest. Ze konden de kindjes niet vroeger brengen omdat ze op zaterdag nog altijd andere zaken te doen hebben. Zo hadden Slow en mske besloten dat ze de kindjes dan maar gingen mee nemen om het groensel te gaan halen op de markt en daarna de grote vlooienmarkt hier wat verder te doen.

mske had zaterdag tot tien uur geslapen als gevolg van het slechte slapen van vorige week en terwijl Slow met de stofzuiger aan de slag ging had mske zich maar aan een dossier gezet. In de namiddag na het noeneten gingen ze dan een stapke doen en alles in orde brengen voor de kindjes.

Het zal zo rond de middag geweest zijn dat Zoneke opbelde: “mama, Ella heeft koorts, kan je haar rond kwart voor drie komen halen, dan brengen wij Amke vanavond zoals afgesproken”.

Slow en mske lieten alles vallen, Slow de pledge en mske het dossier, ze trokken hun stapschoenen aan en gingen er met een stevige tred vandoor. Normaal stappen ze aan een gezapig tempo maar deze keer … pfwieeeuw. Om half twee waren ze hier, mske sprong onder de douche, stak een boterham in haar mond, die Slow tijdens het douchen had klaargemaakt en ze waren weg.

Bollie had Ella rond 1u een perdolan opgestoken zodat ze zich in de namiddag eigenlijk best geamuseerd heeft. Rond de gewone koortspiek van 5u gebeurde er niks. Pas rond zeven uur kwam de koorts terug opzetten.

Maar toen ging de telefoon. Zoneke! “Mama, ik ben met Bollie naar de kliniek, ze is nogal zwaar gevallen en ze heeft pijn aan haar rug, ik bel je straks terug om alles te regelen”.

Bollie, die de komende twee weken vrij had genomen op haar werk omdat mamaBollie op vakantie is, heeft een ruggewervel gebroken en kan enkel liggen. Maar omdat Amke het eigenlijk niet zo fijn vond dat zij niet bij ons was, vroeg Zoneke of mske het zag zitten dat hij snel nog Amke zou brengen. Natuurlijk zagen ze dat hier zitten. Bovendien had Zoneke zondag voormiddag nog een afspraak en zodoende konden Amke en Ella dan beter hier zijn zodat Bollie rustig kon liggen. Bollie kennende …

Toen de kindjes in bed gingen had Ella geen koorts. Toen Slow en mske gingen slapen had Ella geen koorts. mske was er niet gerust in. Ze dacht: “als die koorts deze nacht komt opzetten” en ze sliep niet goed. Om vijf uur vanmorgen is ze gaan kijken, geen koorts. Kort gezegd, de koorts is weggebleven.

Op de groenselmarkt hadden ze alles ingedaan en ingeladen, ze waren net op een toeristische omgang van de markt begonnen, toen het begon te regenen. Ze zijn dan maar vervroegd terug gekomen.

En de vlooienmarkt? Zoals Amke zei: “er is veel om te verkopen, maar er is niet veel om te kopen”.

Previous

Kleine ergernissen in het leven

Next

Beschermd: De menage

3 Comments

 1. han

  beterschap aan allen en heel veel sterkte aan bollie, want dat zal zeer doen zeg.

 2. olive

  en olive sluit zich daarbij aan!

 3. onbegrijpelijke

  Hey,
  Ik wens een van harte beterschap hoor!!

  onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén