Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een ladderfiets

Ik geloof dat ik al vertelde dat Ella’s fietske te klein werd. Ik geloof dat ik al vertelde dat Ella dan maar achter op de fiets van Slow moest zitten als ze verder gingen dan een blokje om. Ik geloof ook dat ik vertelde dat Ella dat niet prettig vond.

Dus besloot mske eens uit te kijken naar een goede tweedehandsfiets voor Ella. Ze zocht en vond. Alleen waren ze die gaan halen als Ella er niet bij was.

En toen begon het. Iedereen dacht dat die fiets te groot zou zijn. Iedereen zei dat die fiets te groot zou zijn. Iedereen zei dat Ella daar niet ging kunnen mee rijden want dat ze met haar voeten niet aan de grond zou kunnen. En toen kwam de fiets naar hier maar was Ella er niet bij en zagen ze dat die fiets zo groot was als die van Amke.

Tja, dan zou Ella nog maar wat langer achter op de fiets van Slow moeten zitten als ze verder zouden gaan dan een blokje om.

Het voorbije weekend waren Amke en Ella hier. mske was hen gaan halen in de regen. Allee het is te zeggen tot aan het station en terug. Want van aan het station naar Amke en Ella en terug hadden ze natuurlijk de trein genomen.

mske wou het weekend benutten om Ella met die fiets te zien rijden. In de namiddag klaarde het wat en ging het over. “Ik denk dat ik dat niet ga kunnen” zei Ella. “Je kan proberen” zei mske. “Gelukkig dat je probeerde te lopen” zei Slow “of we moesten je nog dragen”.

mske legde even uit hoe Ella moest stoppen als ze geen voet aan de grond kon zetten. In een tijd, lang geleden reden de knullekes van 12 ook met de fiets van hun vader of grote broer en daar heeft mske pas stoten gezien, zoals blokskes op de pedalen getimmerd of ene die met zijn been onder de buis door reed.

Ze vertrokken. En nog voor iemand wat zei stapte Ella op de fiets en reed. Zonder boe of ba en zonder omkijken. De eerste keer sprong ze gewoon van haar pedalen. Maar daarna deed ze mooi wat mske haar had uitgelegd en had voorgedaan.

Ergens halfweg vroeg ze: “gaan we morgen nog fietsen, want dit is leuk”. “Leuker dan met het kleine fietske?” vroeg mske. “Ja” zei Ella “nu moet ik zo hard niet trappen”.

Fiets te groot? Het zou wat! Hadden Slow en mske een maat kleiner gekocht, dan had Ella volgend jaar terug achter op de fiets van Slow moeten zitten als ze verder gingen dan een blokje om. Ella fietst zoals een grote!

Previous

De reden

Next

Groepsaankoop

4 Comments

 1. Zo ze erop zit lijkt die fiets me helemaal niks te groot hoor..de pedalen zitten niet eens onder de tenen, maar onder de middenvoet! Dat zadel (en stuur) zal algauw omhoog kunnen!
  Heel goed gedaan hoor Ella!

 2. Gettie

  Zomaar,zonder tussenstation, trapt Ella van de kleine fiets naar de grote fiets.
  Juich!!!
  Ella for president!

 3. Sjiek zeg !

 4. Waar een wil is ,is er de fiets van Ella! Weeral een probleem van de baan.Ze gaat je nog voorbij trappen Mske!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén