Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Slaap kindje slaap

Amke en Ella worden groot maar toch verhuizen ze nog steeds de knuffels mee over en weer. En dan valt het verschil op tussen twee zusjes.

Waar Amke altijd van héél kleinsaf Slaapkonijn verkoos gaat het bij Ella meer over de favoriet van de dag. Ooit toen Ella nog een heel kleine Ella was, was er het snoezig nijlpaard, maar dat heeft ons maar één keer bezocht, ligt nog wel in haar bedje maar wordt niet meer mee uit logeren genomen.

Meestal krijgen we bezoek van Oude Beer. Dat is de vroegere knuffel van Bollie. Die heeft op een zeker ogenblik bewezen dat hij Ella kon vrijwaren van boze dromen. Vandaar dus …

Er is wel een constante in Ella’s slaapgewoontes. Ella slaapt niet zonder haar doekje.

Previous

Staren is onbeleefd

Next

Beelekes genoeg

2 Comments

  1. Ah..een doekje! dat had mijn oudste neef ook ( en m’n zus bewaarde de lap waar dat doekje vanaf kwam en kon dan steeds nieuwe doekjes maken..want die dingen gingen nogal eens kwijt!)..zijn broertje daarentegen had zijn kameel en dat blééf zo ( al viel ie half uit elkaar hehe)..die kinderen zijn inderdaad vaak anders wat dat betreft hè.
    Gekker was een kroel van een kleutertje die mee was op weekendkamp..toen ik het enorme tweepersoonslaken uit stond te vouwen omdat ik dacht dat ze dat mee had om onder te slapen, schrok ze en riep: da’s m’n kroel!!! een héél opgevouwen tweepersoonslaken!!!

  2. Ieder kind heeft zijn slaapgewoontes.Mijn drie kinderen hadden ook elk hun gewoontes:de oudste hield het bij ongewone knuffels. Zijn laatste- en die heeft hij als souvenir nog meegenomen toen hij het huis uittrok -was …een roze varkentje ! Ik ben er bijna zeker van dat hij die nog bewaart.
    De tweede sliep in een “kwakkelbed” en de helft van het bed was voor zijn knuffels die mooi in een rijtje op een hoofdkussen lagen. Wat een gedoe ’s avonds want die moesten allemaal een zoen krijgen en gedekt worden. De jongste (de dochter) die hield van lappenpoppen en die kregen zoveel zoenen dat de gezichtjes afgebleekt waren.De kleinkinderen hadden ook hun gewoontes.

    Je brengt me op een idee. Ik maak er een postje over

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén