Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bovenburen! Ze komen er aan!

Het was winter en erg koud toen Slow en mske met hun bagage voor een ganse week op de trein richting Utrecht stapten.

Nergens was er plaats in die wagon dus begon ze maar door het gangpad te lopen. Dat gangpad was erg smal, zo smal dat mske er niet met haar valies op wieltjes rijdend door kon. De zitplaatsen waren erg eng, dat zag mske zo ook al.

Ze waren erg blij dat er aan het einde van de wagon een voorziening was voor het transporteren van fietsen. Ze hebben hun bagage daar maar neer geploft en zijn blijven zitten op die klapstoeltjes. Erg comfortabel was het niet, zo zijdelings reizen gedurende twee uur. Wat mske zich wel afvroeg gedurende die twee uur is: “waar moet je in ’s hemelsnaam je bagage kwijt als je wél zo een zitplaats kan bemachtigen.

Ze gaan het vandaag nog eens proberen … als die tand meewil tenminste … of beter, als die niet mee wil tenminste.

Previous

Ge gaat dan al eens naar een trouwfeest

Next

De graad van

9 Comments

 1. Op de bagagerekken en tussen de stoelen die met hun ruggen tegen elkaar aan staan..daar tussen is plaats voor grote koffers…véél te weinig natuurlijk, maar als je geluk hebt kun je tenminste normaal zitten.
  In de internationale trein van A’dam naar Brussel ( en vice versa) is mijns inziens..niks!(behalve de rekken boven je hoofd) Achterlijk voor een trein waar natuurlijk veel mensen inzitten met een hoop bagage!
  (ps. sinds wanneer kun je hier de cursor niet meer tussen je al geschreven tekst zetten om daar nog wat toe te voegen? moest m’n halve reaktie overschrijven! hehe)

 2. ms

  Die keer dat we van Rotterdam kwamen was er geen probleem, maar die van Maastricht naar Utrecht was echt hopeloos. Daar waren geen bagagerekken en ik vrees zelfs dat Slow zijn benen niet eens efkes had kunnen strekken. Net sardientjes allemaal.

 3. Hmm..dat was geen internationale trein dan..je hebt hier verschillende soorten van treinen..maar ik dacht dat er in allemaal wel wát aan bagageruimte was hoor..het houdt nooit erg over, maar er ís meestal wel wat..misschien eens vragen aan de conducteur anders?

 4. Btw..is dat dé ring? Dat lijkt me een jaspis-soort, zo rood..ik heb zo eentje als hartjeshangertje.

 5. ms

  Het is niet écht rood, het is eerder roodbruin.

  De trein zouden we al in Mechelen moeten nemen, als we die halen tenminste, we hebben maar vier minuten overstaptijd. Dat wordt rennen en dat met (hopelijk) een gat in mijn kaak.

 6. Sloef goede middag…

  en is dienen tand er nu al uit ? Nochtans is er nen tandarts van wacht en in Antwerpen ook apothekers !
  Bij Pepinette heeft een kaakchirurg die toevallig op de spoed aanwezig was, een tand verwijderd . Zij sprong ook omhoog van de pijn . En dan nog met die valiezen sleuren en geen plaats . Kan dat zijn…meer volk en minder plaats ? Fijne groetjes )pepino

 7. Je rent toch niet met je kaak?? maar even doorzetten en op je kiezen bijten wordt lastig hehe!
  Vier minuten is krap..maar dan kun je wel een heel tijdje uitblazen hè..ik zou er toch m’n best voor doen hoor! ( weet je het perronnummer al? hopelijk liggen ze niet te ver uit elkaar zoals ik altijd in Antwerpen heb…in de kelder aankomen en van de zolder moeten vertrekken..!)

 8. ik zit elke ochtend in de trein naar schiphol (tot utrecht want daar stap ik over) en geregeld constateer ik dat je niet verondersteld wordt bagage mee te nemen… een dubbeldekker met van die handige trapjes rekken waar net een aktetas of rugzak (niet te vol) in past.
  een flinke vooraard paracetamol mee dan maar deze keer, sterkte!

 9. Jaspis is donkerroodbruin..je hebt er wel fellere van ook, maar dat hartje van mij is net zo’n soort kleur als jouw ring.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén