Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dat was er over

Boze woorden vielen hem ten deel.

Boze woorden? En aan wie vielen die dan wel ten deel?

Wel aan de fameuze koffer van onderstaande foto!

Inderdaad! Zijnde het valies dat niet door de gangskes van de Nederlandse tweedeklas kan. Wetende dat de mske de sukkelaar in bescherming nam toen hij door een snoodaard werd afgeschreven omwille van een kapot handvat, tsk!

mske, die een hekel heeft aan elke vorm van verspilling, herstelde het handvat en vertrok er deze winter mee. Gemakkelijk valies, dat vond ze, behalve natuurlijk in die Nederlandse tweedeklas maar ja …

Toen ze toen naar huis wilden komen liep er wat fout door bevriezingsverschijnselen allerwegen en onverwachte tripkes naar Parijs en zodoende kwamen ze met iemand met de auto mee.

En wat deed die stinkkoffer? De linker stang van het handvat ging wat stug, of beter stuk, want dat wou ineens niet meer inschuiven zodat die koffer de ganse weg met zijn poten omhoog in die auto heeft gestaan.

mske, die een hekel heeft aan elke vorm van verspilling en die nog bij de scouts is geweest ook, herstelde het handvat met een kurk en vertrok er dus enkele weken geleden terug mee.

En wat deed die stinkkoffer bij het terugkomen? De rechter stang van het handvat ging stug, of beter stuk, want dat wou ineens niet meer inschuiven, zodat die koffer de ganse weg met zijn poten omhoog … ach ja zo benepen op die trein viel dat zo niet op natuurlijk.

Nu zou mske dat natuurlijk ook met een kurk kunnen repareren.

Maar dan blijft er nog het probleem van die tweedeklas natuurlijk. Op zich vormt dat geen probleem … als mske achteruit door die wagon loopt en die koffer guideert lukt dat wel.

Maar nu, wel nu was dat wél een probleem want op het laatste moment had mske nog gezien dat ze de twee bananen had vergeten inpakken en die had ze nog snel in dat vak vooraan gestopt. Nét daar waar die behulpzame hand een flinke joep tegen gaf toen die koffer niet tussen die zetels door wou!

“Aiaiaiaiaiaiaiaiai!” dacht mske “dat is bananenmousse”.

Dat was geen waar zenne, ze waren wel goed rijp maar toch niet plat, maar het betekende wél het einde van mskes koffergeduld. Niet dat ze hem gaat weggooien. Ze zal hem wel voor andere dingen gebruiken.

De nieuwe koffer zal er ene zijn op vier wielekes die ze ook op zijn zijkant door die gangskes kan duwen én ene met een harde kast, dan mogen ze zoveel op de bananen duwen als ze willen!

Previous

Appèl

Next

Nichtje en de vorderingen

4 Comments

  1. Die dingen gaan vaak al snel kapot hè..ik heb hier eentje in het model van een weekendtas..na m’n eerste vliegtuigtrip naar Mödling hing het ding zo raar naar één kant..was het frame gebroken! Meestal hoor je van de wieltjes of het handvat inderdaad..bij mij was het het frame! Nu heb ik hier een handige harry in huis, dus die tas doet het ook weer. Maar ik vind achteraf het model niet handig. Leende van m’n zussie voor Barcelona zoiets als deze hier, maar dan een slagje kleiner denk ik. Vond alleen ook dat flexibele stof niet handig..ik zou zo eentje met met zo’n harde buitenkant willen voor korte tripjes hoor.

  2. Looooooooool … bananenmousse die er uiteindelijk niet was. hihihi. Weet je ms-ke, Je kan die valies nog altijd gebruiken om het één en ander in op te bergen, zoals kerstgerief bv.en ze veilig en wel in de kelder of zolder, laten staan, tot je ze nog eens nodig hebt. Niks verspilling,maar stop er enkel lichte en draagbare dingen in, zodat je ze kan blijven dragen in plaats van te rijden/rollen.

  3. Ik wilde ook al zoiets voorstellen als Klaverke,maar hier zou ik er speelgoed van de kleinkinderen instoppen.

  4. ms

    Eigenlijk wou ik daar de badeendjes laten in pootjebaden … zodat wij ons bad terug voor ons hebben.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén