Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En de buren hebben niets gezien

Als er zoiets gebeurt zoals iemand die weken dood ligt in zijn of haar appartement of als er gedurende de dag ingebroken wordt of weet ik veel wat er allemaal kan gebeuren, dan zijn er commentatoren die direct met een beschuldigende vinger wijzen en zeggen: “en de buren hebben weeral niets gezien zeker?”

Nu zou mske nooit achteruit gegaan zijn als ze zoiets zag maar de laatste tijd moet je niet echt een lafbek zijn om niets te doen. Hoe dikwijls zagen en hoorden en lazen we al van mensen die er wel tussen kwamen en daarna zelf een proces aan hun broek hadden of veel last kregen wegens dit of wegens dat.

Als ze zeggen dat een mens moet voorzichtig zijn in zijn leven, dan wil dat ook zeggen dat men moet voorzichtig zijn bij het onvoorzichtig zijn.

Gisteren morgen las mske de gazet en ze zei: “awel merci” bij het lezen van een artikel met 5 tips om de buren te verlinken.

Het gebruik van het woord “verlinken” alleen al! mske vond het al verkeerd gekozen en bovendien vond ze de inhoud ook zo een beetje van twijfelachtig allooi zo een beetje alsof je je buurman een hak wil zetten.

Gelukkig zitten onze buren niet in het zicht.

Previous

Mis de kans niet om gestoord te worden

Next

Warm op 15 augustus

5 Comments

  1. tot vorig jaar kon je hier in onze straat niets doen of de buren hadden het gezien.. er zijn er verhuisd ondertussen en enkele overleden.. en nu kunt ge bij wijze van spreken uw eigen huis pikken en geen kat dat het opmerkt..

  2. bea

    Ik heb enen buur die ofwel aan de voordeur een sigaretje staat te roken ofwel vanachter het gordijn staat te gluren. De inbrekers die van plan zijn om bij mij te komen, ze wezen gewaarschuwd

  3. Op dat vlak is het bij ons blijkbaar iets moeilijker, links naast ons,tweede verblijvers, rechts naast ons, vakantie huurders, achter ons, vakantie huurders … wij zijn in onze buurt ‘ de zienders’ … En dat is goed geweten …

  4. En als ze dan een tip krijgen doen ze niks,bij ons in de buurt is een drugsdealer,al jaren door de buren aangegeven en gekent bij de politie maar ze laten hem gewoon gerust, hij blijf gewoon verderdealen

  5. Hmm..je buren verlinken..dan moeten ze het wel erg bont maken hoor..beter ‘leven en laten leven’ wat mij betreft.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén