Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Warm op 15 augustus

Het was de bedoeling geweest dat Slow en mske vorige woensdag, 15 augustus, de Laarwandeling zouden doen, 12 km lang, ideaal dus.

Pech dus. De nacht ervoor regende het. Niet veel, niet lang, maar het regende. mske besloot het er niet op te wagen. Waarom niet? Omdat er in die uitleg staat dat je rubber laarzen moet aantrekken als het er nat is. Mogelijk had het niet genoeg geregend, maar toch, mske en katsjoe botten … dat gaat niet goed. In die mate zelfs dat mske er geen andere kocht toen bleek dat haar vorige verduurd waren. En al zegt ze, met het oog op de mogelijke overstroming van onze Molenbeek, dat ze er toch eens gaat aanschaffen, vindt ze het een veel beter gedacht van die Molenbeek van niet te overstromen.

Ziede zo iemand, met zo een hekel aan katsjoe botten, daarmee al 12 kilometer gaan stappen? Ik niet.

Ziede mske omwille van een beetje tegenslag niet gaan stappen? Ik niet. Ze zouden de Kempinnewandeling doen. En waar ze voor de Laarwandeling een stukske met de fiets moesten om er te geraken, moesten ze voor de Kempinne een stukske te voet. En dat zou dan die kilometer minder wel compenseren.

Dat hebben ze dus gedaan. Het was niet voor iedereen feestdag. De landbouwers waren aan het werk. De mannen op de Internationale Luchthaven van Landen ook. Slow en mske waren er nog getuige van een vreed accident.

Afin, wij hebben het al meer gezegd. Het hier alomtegenwoordige veld is uitgestrekt, zeer uitgestrekt en wij gaan over die wandeling niet veel meer vertellen, maar het laten zien.

Ssshhht! Het is daar stil in het veld. Gelieve dat zo te houden.

Wat we wel nog efkes gaan vertellen is dat het verdorie heet was in dat veld, zo heet dat Slow en mske besloten hebben om vandaag en morgen zeker geen 12 km te gaan stappen, laat staan 42 te gaan fietsen. Ze willen nog lang niet dood. De activiteiten zijn dus aangepast.

Previous

En de buren hebben niets gezien

Next

De mensen op de bus

5 Comments

 1. bea

  Niets van beschutting, kan geloven dat het heet was.

 2. echt heel leuk al die slow-films! ik was net even snel een paar boodschappen gaan doen. de rest van het weekend weet ik waar ik blijf: thuis!

 3. tja, iedereen klaagde vaan een warm weer. ik ook. Op die dag ging ik naar rommelmartk. gewoon kijken dan iets kopen was het ook minder dan 12 km

  Goeieweekend nog!

 4. Katsjoe botten… heb ik ook nog staan, ergens in de kelder. Die dingen snijden zo in mijn kuiten als je daar een tijd mee lopen moet. Vooral als het zo warm is. In de winter draagt men vaker een lange broek , en dan foefel ik de pijpen van mijn broek in die katsjoeën botten, als het nodig is. Dan heb ik nergens last van. Maar nu … ?
  Véééééls te warm daarvoor…

 5. De rustplekken zien er wel aangenaam uit, zo met die bankjes in de schaduw..dan kun je er weer even tegen hè. Maar wandelingen langs velden en akkers..poeh..altijd warm als het zonnetje schijnt..petje op?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén