Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Taxi!

Als Slow en mske dan op de late avond, zeg maar nacht, met die laatste trein in Landen station binnen stormen is er natuurlijk geen bus meer naar ons dorpke. Die is er eigenlijk nooit, maar zo ’s nachts rijdt zelfs de belbus niet.

En als ze ’s morgens heel erg vroeg de trein willen nemen, is er ook nog geen bus.

Dan bellen Slow en mske gewoonlijk een taxi. De taxidienst waar zij mee rijden is de goedkoopste. Ze hebben toen met die uitgeregende reuzenstoet al eens ene van Zoutleeuw moeten laten komen die anderhalve keer meer vroeg.

Maar Slow en mske wisten dat wel, dat kon niet blijven duren. Eén van deze keren zouden ze bot vangen. En ja, ze hadden prijs.

Ze moesten een trein halen om 6.58u in de morgen, ze belden de taxi. Die kan niet. Hij zit in Brussel. Mogelijk hebben ze te laat gebeld. Ze hebben alvast de terugreis al besteld op de gewone condities.

Maar wat nu? Met die vroege? Er zijn twee mogelijkheden. Of ze gaan te voet met hun koffers over de berg naar het volgende dorpke, een kilometer vierhonderd zowat, of ze nemen de duurdere taxi.

De afstand is niet erg, dat doen ze wel meer. En met die koffers zal dat ook wel lukken. Ze zijn zo ooit in Zwolle ook een kilometer driehonderd met hun koffers naar het station gelopen.

Wat is dan wel een probleem? De vroegte natuurlijk! Voor een taxi om halfzeven moeten ze maar om zes uur op staan. Voor een bus om 6.24u moeten ze al om 6u weg zijn.

Is er nog een probleem? Ah ja, natuurlijk! Met deze winterse toestanden weet je niet eens hoe de wegen en voetpaden er bij gaan liggen. En ze hebben geen winterbanden op die koffers.

Previous

Echt de laatste trein

Next

Het nutteloze hebbeboek

4 Comments

  1. Goede raad is duur..en een taxi duidelijk óók op dat uur!

  2. bea

    Hopen op het beste…

  3. Zo vroeg uit de veren is voor mij echt een straf ,zelfs als het is om op stap te gaan!

  4. Sloef goede avond…

    dat doet me denken aan het verhaal van ‘ ons ma ‘ zaliger, toen ze op nieuwjaarsdag moest bevallen van mijn jongste zuster en moest mee rijden met nen zatte taxichauffer ! Fijne groetjes )pepino

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén