Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De sauna met je kleren aan

Wat was dat voor een volksverhuizing gisteren?

Slow en mske stapten in Leuven af en daar zat, lag en hing alles vol. Daar was een heel kampement neergestreken. “Die komen van Werchter” zei Slow ten overvloede.

En die jonge gasten die staan dus niet, maar gooien hun spullen tegen de grond en zichzelve er boven op. Bovendien was dat daar een echt stort op die enkele vierkante meters waar er juist zo een groepke op een trein was gestapt. Leeggoed allerhande, papieren en rommel. Wat een bende onopgevoeden!

De politie was in grote getale aanwezig om alles in goede banen te leiden en ook de veiligheid van het spoor.

Tot buiten toe, waar de massa blijkbaar van bussen werd gelost en zo naar het station werd geloodst.

mske hoopte maar dat het zou opgelost zijn tegen dat zij daar terug waren met Amke en Ella. Niet dus.

Slow zag en zei: “pakken we de volgende trein niet?” mske zei dat het nog helemaal niet ten einde was en de volgende trein dus even eivol zou zitten.

De veiligheidsmensen zegden waar ze moesten opstappen, maar geen van hen zei dat ze in eerste klas mochten gaan zitten, dus hebben ze met hun vieren maar het ganse traject gestaan in een oververhitte trein. Bovendien moeten diegenen die dan wel konden zitten constant naar die wc en keken nogal arrogant naar de koffertjes van Amke en Ella met een air van: “wij willen hier door en dat staat hier in mijn weg” mske had zin om te zeggen: “spring er dan over”.

In Tienen opende Slow de buitendeuren al moest er niemand af, maar er kwam toch wat lucht binnen op die manier. Hij leek daar ter plaatse te staan douchen. Tja, Slow en warmte, dat gaat niet goed.

mske kreeg daar nog een koffer tegen haar kuit en een rugzak in haar oog van ene die toch in eerste klas ging zitten.

Ze waren alle vier blij toen ze uit die heksenketel konden ontsnappen. mske had alleen maar spijt dat ze haar K-cards had ingevuld. De volle pot betalen voor zo een rit? Hoe onnozel kan je zijn?

Previous

Lage pitjestijd

Next

Raadsel opgelost!

4 Comments

  1. Pffffffffffffff … Zou ook niet gelukkig geweest zijn met zulke toestanden ! En dan nog ‘ aan de volle pot ‘ … Pffffffff …
    * dubbele zucht *

  2. dat was precies niet het juiste moment om met de trein te reizen

  3. bea

    Brute pech als je net op dat moment op die trein zit. Aaaach, we zijn ook jong geweest

  4. ‘Spring er dan over’..? spring maar naar buiten..of opgestaan plaatsje vergaan haha!
    Ellende lijkt me..de trein naar NL vroeger was vaak ook zo druk. Heb weleens van Antwerpen naar Dordt moeten staan..hield ik na een hele dag stappen ook niet vol..liet m’n gat op een stoelleuninkje zakken en de meneer die daar zat vond dat niet leuk..jammer dan..hij zát, ik niet!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén