Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het is dan wel een laptop maar hij staat op het buro

Slow en mske stapten dus op de belbus en daarna op de trein, want mske had eindelijk de knoop doorgehakt. Die pc moest en zou er komen. Het liep hier echt de spuigaten uit met deze, jawel, dit wordt nog steeds op die ouwe gemaakt.

Ze stapten de pc winkel binnen en mske haalde haar papiertje voor de dag. Ze zei wat ze wou en ze vroeg wat ze weten wilden.

Daar kwamen vragen aan te pas als aansluitingen van toetsenborden en schermen en printers en scanners. De man legde uit. En mske koos de laptop die ze wou waarop ze nog een extra 5% korting zou krijgen.

Een kabelke voor dit en een hubbeke voor dat en nog voor zo van alles wat, een externe harde schijf en een paar usb-stickskes later begon die man over de printer en de scanner en ja daar ging het fout. Want daar waren de bedenkingen dat die al zo oud waren dat ze niet meer aan te sluiten zouden zijn op de laptop. Er was de oplossing natuurlijk. Voor 13€ kon mske de printer aansluiten, maar … en de man toverde een folderke uit zijn toverhoed waarin een spiksplinternieuwe printer/scanner stond voor een prijs die die 13€ weggesmeten geld deed lijken.

mske besliste geen aansluiting voor de printer te nemen, in overweging nemend dat die printer van ons en die scanner al zo oud waren en dat ze dan wel via Slow’s pc konden scannen printen.

Slow vroeg waarom mske de printer/scanner niet meenam. mske wees op de stapel dozen die er al op de toonbank stonden en vroeg Slow of hij al had overwogen hoe ze daarmee de trein op geraakten. Neen, die printer, dan kon écht niet.

De verkoper, ook niet van gisteren, zei dat hij wel wat speciaal wou doen. Voor de dag van de klant zouden ze namelijk een muismat en een muis kado krijgen, maar wat vond mske er van als hij die muismat en die muis nu eens verving door een laptoptas waar alles in kon (en waar bovendien nog een minimuizeke instak ook).

Zodoende staan hier nu een nieuwe laptop en een nieuwe printer/scanner te blinken. Aan de installatie zijn ze nog bezig. Er moet nog het één en het ander van deze op de nieuwe worden overgeheveld voor hij op volle toeren kan draaien.

En nu vraagt mske zich eigenlijk af of het nu wel het geschikte ogenblik was van daar mee te beginnen, net nu er zo veel werk is.

Previous

Een kwestie van hoogte

Next

Het fietsweekend

8 Comments

 1. gettie

  Proficiat met je fonkelnieuw gerief met zo veel dingskes extra derop en deraan!! Waarom zou het nu geen geschikt moment zijn om jezelf te “bederven” en ach dat werk, je bent plichtsbewust genoeg en zelfdicpline heb je ook wel. Dus nu even tijd om je laptop en bijhorigheden te laten snorren voor je plezier zou ik zo zeggen.

 2. ms

  Het is niet voor ’t plezier, het is voor het werk en nu zit ik eigenlijk zo wat tussen twee halve pc’s te werken. Enerzijds deze (dit is wél de laptop) die nog niet op punt staat met alles erop en eraan en anderzijds de oude die nu niet meer volledig is omdat er al programma’s verhuisd werden.

  Het is wel een plezier omdat ik nu met deze (hopelijk) niet meer met mijn hoofd tegen de muur zal lopen als ik er wat aan vraag.

  Maar ik ben er wel blij mee.

 3. gettie

  Ja maar werken kan af en toe ook plezant zijn hé en nu met deze nieuwe buro-laptop (de mijne staat ook niet op mijne lap haha) zal het nog gezwinder gaan denk ik. Niet met je hoofd tegen de muur lopen, beter belgacom aan de hemdslippen trekken! Maar daar gaat niks nada niente rien nothing nichts..verkeerd gaan. Gewoon even je tijd nemen en rustig overhevelen (communicerende vaten?) en tis in de sjakosj om de broodheren weer te dienen haha.
  Veel succes.

 4. ms

  Voor morgen heb ik toch al voorzien dat ik de ganse dag met de nieuwe scanner kan spelen.

  Die doet dat blijkbaar vlotter als de oude, al ben ik vlotter met de oude. Maar de nieuwe zal ook wel gaan vlotten als we mekaar beter leren kennen.

 5. het duurt altijd ffkes eer je een nieuwe pc weer helemaal zo hebt als jij hem wilt hebben en dan zijn er soms ook nog zaken die niet meer willen zoals je het oude had… een printer/scanner ineen is echt super handig en ik zag dat die dingen ook steeds goedkoper worden veel scanplezier morgen!

  • ms

   Momenteel heb ik de twee internetaansluitingen op die beide pc’s zitten, maar dat is natuurlijk niet zo tof voor Slow die nu zonder internet zit (gedurende de dag is hij er nu niet, maar toch). Dacht ik er vanmorgen aan dat hier zo een switchkabel ligt, dat gaan we vanavond toch proberen.

   Het probleem zijn al die kleine programmaatjes die ik in de loop van de jaren bijgeladen heb.

   Dat komt wel in orde. Als hij tegen dan maar niet versleten is.

 6. Wow Wow WOW … !
  Van harte proficiat met de nieuwe aankoop ms-ke.
  Verder wens ik je d’er heel veel werk-plezier mee, muziek-genot van je bijbehorende draagtas, en veel printer en scanner-pret ermee … !

  Dà-aaaaaaaaag …

 7. Han

  Router, met vier aansluitingen voor pc’s en laptobbers en aan de andere kant slechts één voor de aankomst van het internet.. kun je bedraad met vier pc’s danwel laptobbers tegelijk internetten.
  Ook zit er zo’n piefje aan, soms zelfs twee.. antenne noemen ze dat in de bewoonde wereld, waarmee een moderne laptobber draadloos internet heeft. de laptobbers van tegenwoordig hebben namelijk daar een apart gevoel voor. ingebouwde antenne noemt men dat in de bewoonde wereld.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén