Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Breien is gevaarlijk

Klein mske moest leren breien en zoals met alles wou haar moeder haar dat leren voor ze dat in school leerden, zodoende kon klein mske dan zeggen dat ze dat al kon want dat haar moeder haar dat geleerd had.

Nu was haar moeder niet de meest posienzige mens om aan een kind zoals mske iets aan te leren. Dat liep dus niet zoals het moest lopen. mske was een broddeles volgens moe.

In de school liep het dus al niet veel beter. Bovendien kreeg mske te horen dat ze vliegen ving, maar dat had haar moeder haar zo geleerd en ze kon het niet meer afgewennen. Toen ze dat aan moe vertelde zei die, dat ze haar dezelfde opmerking hadden gemaakt maar dat dat streken waren.

mske heeft nooit graag gebreid en dat is nog lichtjes uitgedrukt.

Veel later heeft ze enkele skipulls gebreid, dat is dikke wol en dat zijn dikke priemen natuurlijk en een mouwloos vestje. Ze heeft dat allemaal nog altijd.

Toen ze las dat breien gevaarlijk is, was ze dan ook volledig akkoord.

Previous

Afstappen van zwart

Next

Les Bidochon

2 Comments

  1. bea

    Ik krijg zo de indruk dat je een breier bent van mijn kaliber Als kind nooit gekund en daarom nooit graag gedaan. Later vond ik het wel iets leuker, leerde het mezelf aan en breide af en toe iets voor de kinderen (tot ze een jaar of zes waren, dan kwamen de stukken te groot en i.p.v truitjes werden het debardeurkes….de mouwen waren er teveel aan, zo saai ) Ik zou schone stukken willen breien maar ben er niet geduldig genoeg voor

  2. Tegenwoordig koop je goeDkoper gewoon een mooie wollen trui dan dat je wol koopt om er zelf één te breien.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén