Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De overtreden regel

mske stapte met flinke tred naar achter, richting sanitaire voorzieningen toen ze ineens het kindje van een jaar of tien haar voorbij zag stappen.

Dat kindje keek uit haar ooghoeken of mske niet sneller zou gaan stappen maar dat deed mske niet. Ze zei wel: “jij kan veel sneller stappen dan ik”.

Het meisje keek haar aan zonder haar stap te vertragen en zei: “je kan ook lopen”. “Ja” zei mske “dat zou ik kunnen” en deed net of ze zou gaan lopen.

De kleine uitdaagster zette zich ook af maar deed het toch maar niet, toen ze zag dat mske ook niet liep.

Toen mske terug buiten kwam stond het kind tegen de muur geleund, zoals kinderen tegen muren kunnen leunen en ze friemelde in een doosje. Ze stak dat doosje uitnodigend naar mske uit terwijl ze zei: “wil je er ook eentje”.

mske kon het niet over haar hart krijgen om een pepermuntje te weigeren en dat ondanks dat haar moeder haar steeds heeft voorgehouden dat ze geen snoep van vreemden mocht aannemen.

Previous

Onbegrijpelijk?

Next

Twee Belgen op een gezellige trein

5 Comments

  1. Hehe..dat kan echt wel leuk zijn hè..zulke interactie..ik maak dat op straat vaak mee..door die hond..daar heb je algauw contact door..zéker ook met kinderen. Jammer dat die altijd op hun hoede moeten zijn tegenwoordig..want ze kunnen natuurlijk ook de verkeerden tegenkomen.

  2. bea

    Je viel in de smaak van het kind

  3. Je moet altijd naar je moeder luisteren.

  4. Sloef goede avond…

    en moeder heeft gelijk…want het begint altijd met een snoepje ! Fijne groetjes )pepino

  5. Jij stal op slag haar kinderhart … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén